Bachelor Biologie

Van moleculen tot het hele ecosysteem aarde: Biologie studeren in Wageningen past bij jou als je een brede belangstelling hebt voor het leven. Je onderzoekt het leven van cel tot organisme tot ecosysteem en je kijkt naar de wisselwerking tussen deze verschillende schaalniveaus. Je leert over groei, ontwikkeling, gezondheid, ecologie en evolutie. Tijdens practica, excursies en colleges leer je van toegewijde docenten en onderzoekers. Er is aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen en opkomende vakgebieden binnen de biologie zoals big data en systeembiologie. Wie weet pas jij je kennis straks toe als wetenschapper in het buitenland, bepaal jij het natuurbeleid van de provincie of licht je mensen voor over gezondheid!

Bachelor Biologie

Waarom deze studie?

  • Veel persoonlijk contact met docenten en onderzoekers
  • Je doet kennis en onderzoeksvaardigheden op over de hele breedte van de biologie
  • Stel jouw ideale studieprogramma samen met goede ondersteuning van studieadviseurs

Studieprogramma van Biologie

Kijk op de pagina Studieprogramma van de opleiding om meer te weten te komen over de opbouw van de opleiding. Vergelijk de opleiding met andere opleidingen. Bekijk hieronder de video met student Hilmar over zijn passie voor Biologie!

Biologie in beeld

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Toelating en inschrijving

Heb jij een brede belangstelling voor het leven en wil je meer weten over de opleiding Biologie? Kijk dan op de pagina Toelating & Inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en meld je aan!

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees en bekijk de Verhalen van studenten.

Tijdens mijn stage ben ik vier weken aan het reizen geweest vanuit de FAO en heb ik drie workshops en grote vergaderingen bijgewoond.
Michiel Fransen - student Biologie

Na je studie

Lees welke beroepen je kunt gaan doen na je studie Biologie en lees de verhalen van afgestudeerden op Na de opleiding Biologie.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je direct toegang tot een aantal masteropleidingen. Daarnaast zijn er, afhankelijk van je vakkenpakket in je bachelor, mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.