Bachelor Biologie

Biologie leeft en bruist: van cel tot ecosysteem. Onderzoeken wat het effect is van klimaatverandering op de natuur? Of wil je nieuwe vaccins ontwikkelen? Dan floreer jij zeker weten bij de bacheloropleiding Biologie.

Bachelor Biologie

Waarom deze studie?

  • Je gaat bezig met genetica, gezondheid, ecologie en evolutie, maar ook met opkomende vakgebieden zoals systeembiologie.
  • Wetenschappelijk uitgedacht, uitgevoerd in de natuur of in hightech laboratoria op de groene campus van Wageningen.
  • Je bepaalt je eigen studiesamenstelling. Het onderzoek in? Je kennis over gezondheid overbrengen op jongeren? Ecosystemen in Zuid-Amerika weer tot leven brengen? Ga ervoor!

Wat studeer je bij Biologie?

Je gaat bezig met alles wat te maken heeft met het leven op aarde. Van planten tot dieren en mensen, van cellen tot micro-organismen en van moleculen tot hele ecosystemen. Welke impact hebben ecologische veranderingen op die organismen? Wat gebeurt er in het lichaam van een vis in een vervuilde rivier, of in een plant bij extreme droogte?

In het overzicht van de Studieprogramma van de opleiding kun je per studiejaar zien welke vakken je kunt volgen. Of Vergelijk de opleiding met andere opleidingen.

Biologie in beeld

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Toelating en inschrijving

Heb jij een brede belangstelling voor het leven en wil je meer weten over de opleiding Biologie? Kijk dan op de pagina Toelating & Inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en meld je aan!

Studenten vertellen

Wil je weten hoe studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees en bekijk de Verhalen van studenten.

Ik heb nog heel lang getwijfeld en nagedacht, maar uiteindelijk toch voor Biologie gekozen. En dat was zeker de juiste keuze!
Alice Blok - student Biologie

Na je studie

Lees welke beroepen je kunt gaan doen na je studie Biologie en lees de verhalen van afgestudeerden op Na de opleiding Biologie.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je direct toegang tot een aantal masteropleidingen. Daarnaast zijn er, afhankelijk van je vakkenpakket in je bachelor, mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.