Na de opleiding Biotechnologie

De logische stap na een driejarige universitaire BSc is een tweejarige MSc. Twee derde van de biotechnologen begint na de MSc vervolgens met een baan bij een onderzoeksinstelling, universiteit of R&D (Research en Development) afdeling van een bedrijf. Een derde begint op andere functies in het bedrijfsleven. Lees hieronder welke beroepen deze alumni hebben.

Beroepen na je bachelor

De eerste baan betreft vaak een (promotie)onderzoek: meer dan helft van de afgestudeerde biotechnologen promoveert. Eenderde begint direct als technologisch expert in het bedrijfsleven. Na verloop van tijd blijft echter maar ongeveer een derde van alle afgestudeerden werkzaam in puur onderzoek. De rest werkt dan in een vaktechnische ingenieursfunctie of in een management- en/of beleidsfunctie. Bedrijven waar biotechnologen terechtkomen zijn bijvoorbeeld DSM, Unilever, Heineken, Intervet Merck Schering-Plough en Crucell.

Het is opvallend dat meer dan 75% van alle biotechnologen later in hun carrière terechtkomen in leidinggevende functies in het management.

Afgestudeerden vertellen