Bachelor Economie en Beleid

Denk jij ook dat duurzaamheid, milieu en economie hand in hand zouden moeten gaan? Zie je ook een switch voor je waarin klimaat, duurzaamheid, winst en beleid veel beter op elkaar zijn afgestemd? Dan ben jij een aanwinst voor de bacheloropleiding Economie en Beleid.

Waarom deze studie?

  • De enige economie opleiding die de focus heeft op thema’s als klimaatverandering, energietransitie en voedselproductie. Economie die sociaal en duurzaam is!
  • Een mooie combinatie van economie en bestuurskunde en natuur- en klimaatvakken zodat je de verschillende invalshoeken kent en ook die verschillende ’talen’ spreekt.
  • De overheid verplicht organisaties steeds meer om duurzaam te handelen. De banen voor mensen met deze kennis liggen voor het oprapen.

Wat studeer je bij Economie en Beleid?

Een duurzame ontwikkeling voor de huidige maatschappij zonder de generaties na ons in gevaar te brengen, is de toekomst. Met de studie Economie en Beleid bij WUR ben je vooral bezig met ontwikkelingen die ecologisch en economisch duurzaam zijn. Tijdens je studie werk je aan uitdagende thema’s als klimaatverandering, energietransitie en internationale handel. Maar houd je je ook bezig met duurzame stad- en landinteracties en met het verder helpen van voedselproductie van lokaal economisch niveau tot wereldniveau.

Na je studie zet je jouw wetenschappelijke kennis om naar duurzame, economische oplossingen en adviezen. Het leuke is dat deze unieke combinatie van economie en duurzaamheid nu en later veel gevraagd wordt door werkgevers, dus garantie op een leuke baan! Student Jantien vertelt alles overhaar ervaring met deze opleiding.

In het overzicht van de Studieprogramma van de opleiding kun je per studiejaar zien welke vakken je kunt volgen. Of Vergelijk de opleiding met andere opleidingen.

Economie en Beleid in beeld

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Toelating en inschrijving

Wil jij meedenken aan de ontwikkeling van nieuwe energiebronnen, opkomende markten en toenemende concurrentie? Kijk dan op de pagina Toelating & Inschrijving of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot de opleiding en schrijf je in!

Studenten vertellen

Lees en bekijk ook de Verhalen van studenten om te horen hoe zij de opleiding ervaren of bekijk onze WURcast video's van onderwerpen die aan bod komen in de Bachelor Economie en Beleid.

Hier in Wageningen zijn de lichtingen klein met dertig tot zestig eerstejaars. Dat kleinschalige bevordert een grote betrokkenheid bij elkaar en bij de studie
Student Erwin

Na je studie

Lees welke beroepen je kunt gaan doen als je na je bachelor een master hebt afgerond en lees de verhalen van afgestudeerden op Na de opleiding Economie en Beleid.

Aansluitende masters

Na je bachelor heb je toegang tot een aantal masteropleidingen. Naast de opleidingen waar je direct toegang toe hebt zijn er mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.