Na de opleiding Economie en Beleid

De opleiding Economie en Beleid traint je om economische kennis met inzicht uit beleids- en toegepaste natuurwetenschappen te combineren. Wageningse economen zijn bruggenbouwers die partijen bij elkaar brengen om samen naar oplossingen te zoeken. Ben je benieuwd wat voor banen je als Wageningse econoom kunt krijgen? De alumni hier onder vertellen welke beroepen ze beoefenen.

  Beroepen na je bachelor

  De combinatie van economie en beleid, toegepast op de verschillende kerngebieden, maakt je uniek voor uiteenlopende werkgevers en biedt je talloze mogelijkheden voor je toekomst. Afgestudeerde Wageningse ecoonomen werken, na het behalen van hun master, op veel verschillende tereinen; in het bedrijfsleven, bij de overheid of bij adviesbureaus.

  • Projectleider, adviseur of consultant bij een adviesbureau: je levert kennis aan bedrijven en overheden. Er is een groeiende vraag naar deskundigen met kennis over economie en inzicht in beleid.
  • Coördinator of stafmedewerker: in het bedrijfsleven bij bijvoorbeeld Shell of Unilever.
  • Onderzoeker: je werkt bij een (buitenlandse) universiteit of andere onderzoeksinstelling, zoals het Planbureau voor de Leefomgeving of TNO.
  • Wetenschappelijk medewerker: bij een ministerie of internationale instelling zoals de FAO, Rabobank International, Wereldbank of Europese Unie.