Aansluitende masters - BSc Plantenwetenschappen

Een academische bacheloropleiding is eigenlijk een voorbereiding op een aanvullende, passende masteropleiding. Maar weinig mensen zullen na een academische BSc direct een baan zoeken. De arbeidsmarkt is ook (nog) niet ingesteld op mensen met een academische BSc.

Aansluitende masters

Na de driejarige bacheloropleiding Plantwetenschappen vervolg je je studie met een tweejarige masteropleiding. Aan Wageningen University & Research kun je verschillende masteropleidingen volgen. De BSc Plantenwetenschappen leidt op voor de volgende masters:

Daarnaast geeft een BSc Platenwetenschappen ook onvoorwaardelijk toegang tot:

Tijdens de masterfase volg je nog een aantal verdiepende vakken. Je volgt ook het Academic Master Cluster, een training waarin je professionele vaardigheden opdoet op het gebied van project planning, management en communicatie. Verder kies je een afstudeervak dat je bij een van de leerstoelgroepen uitvoert. Ook ga je een aantal maanden op stage bij een bedrijf of instelling. De meeste studenten kiezen ervoor omdat in het buitenland te doen, maar je kunt ook in eigen land stage lopen.

Belangrijk om te weten is dat de inhoud van je master deels wordt bepaald vanuit de specialisatie die je kiest, en deels door je eigen invulling van de vrije keuze ruimte. Daardoor ligt de planning van je studieprogramma niet van te voren vast. Je stelt je individuele studieprogramma samen in overleg met je studieadviseur.

Een andere master binnen Wageningen

Als je een ander MSc programma wil volgen, zal je daar al in je 2e en 3e jaar rekening mee moeten houden. Je kunt dan je vrije keuze vakken en je BSc thesis zodanig kiezen dat je makkelijker in de MSc kan instromen.