Engelstalig studeren

Engelstalig studeren

Wageningen University & Research heeft 7 Engelstalige bacheloropleidingen. Maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor een Engelstalige studie? En is dat niet heel uitdagend?

Waarom zou ik een Engelstalige opleiding volgen?

1. Voorbereiding op je carrière

Binnen de wetenschap is het Engels verreweg de meest gebruikte taal. Onderzoeken, wetenschappelijke artikelen en congressen zijn in het Engels. Ook het bedrijfsleven wordt steeds internationaler. Een Engelstalige opleiding is dus een goede voorbereiding op je carrière.

2. Verbreden van je kijk op de wereld

Je werkt samen met studenten uit alle delen van de wereld. Verschillende culturen hebben ook verschillende invalshoeken om naar een probleem te kijken. Je leert zo een vraagstuk vanuit verschillende oogpunten te benaderen.

3. Internationaal netwerk opbouwen

Met je medestudenten vanuit de hele wereld kun je een internationaal netwerk opbouwen waar je later in je carrière veel aan kunt hebben.

4. Goed voor je cv

Het feit dat je een internationale Engelstalige opleiding hebt gevolgd zal in bepaalde branches/functies een extra reden kunnen zijn om je aan te nemen.

Is het moeilijk om een Engelstalige studie te volgen?

Je hoeft echt geen talenwonder te zijn om hier een Engelstalige studie te kunnen doen. In Wageningen is vanaf het eerste jaar eigenlijk alles in het Engels, maar dat went snel. Veel woorden uit de scheikunde en andere bètavakken zijn eigenlijk in het Nederlands en het Engels haast hetzelfde.

Het Engels verstaan gaat voor de meeste studenten heel soepel. Maar schrijven in het Engels is soms nog wat lastig. In het begin vinden we het ook niet erg als er nog eenvoudige taalfouten gemaakt worden. Maar uiteindelijk moet je wel een goed afstudeerwerkstuk in het Engels afleveren. Natuurlijk zijn er ook allerlei cursussen die je kunt volgen om je Engelse schrijfvaardigheid te verbeteren, als dat nodig blijkt.

Ik twijfelde in het begin nogal, omdat er toch best veel Engelstalige boeken zijn in het eerste jaar, maar eigenlijk heb ik daar geen problemen mee gehad en na 2 weken was ik er al helemaal aan gewend!
Student Communication, Health and Life Sciences

Twijfel je nog?

Misschien vind je het toch nog spannend om voor een Engelstalige opleiding te kiezen. Doe dan vooral eens mee met een meeloopdag. Dan ben je een hele dag gewoon student tussen de andere studenten. Je ontmoet dan ook de internationale studenten. Je zult merken dat het Engels niet zo moeilijk is. Als studiekiezer kun je bovendien echt alles aan de studenten vragen en je krijgt een eerlijk antwoord. En vergeet niet dat de meeste van je medestudenten ook gewoon Nederlands zijn en in hetzelfde schuitje zitten.

Ga ook 1op1 meelopen