Internationale Ontwikkelingsstudies

Online Proefstudie - Internationale Ontwikkelingsstudies

Ben je geïnteresseerd in een grote maatschappelijke vraagstukken over de hele wereld? Dan is de online proefstudie Internationale Ontwikkelingsstudies misschien wel iets voor jou! Tijdens deze proefstudie bekijken we vier belangrijke vraagstukken binnen onze studie: voedsel en duurzaamheid, migratie, armoede en cash transfers, en land, verdeling en rechtvaardigheid.

Wat is online proefstuderen?

Je leert onze opleidingen beter kennen door het volgen van gratis online lessen. Deze proefstudie bestaat uit vier lessen van elk één uur. Je volgt online minicolleges van docenten en studenten en maakt opdrachten vanuit je luie stoel. Deze proefstudie kun je in het Nederlands volgen.

En heb je vragen? Je wordt begeleid door studenten van de opleiding Internationale Ontwikkelingsstudies dus dit is jouw kans om al je vragen over de opleiding en het studentenleven in Wageningen te stellen aan de ervaringsdeskundigen!

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Wat leer je tijdens deze cursus?

In de online proefstudie Internationale Ontwikkelingsstudies bekijken we ontwikkelingsvraagstukken vanuit verschillende perspectieven die terugkomen in de studie: economie, sociologie/antropologie, communicatie en recht, bestuur en beleid. Zo leer je om met een brede blik te kijken naar ontwikkelingsvraagstukken.

In de online proefstudie komen de onder andere de volgende vragen aan bod:

  • Wat is duurzaam voedsel en waarom wordt er op wereldwijde schaal nog niet duurzaam gegeten?
  • Wat is migratie en welke concepten kunnen je helpen om migratie beter te begrijpen?
  • Wat zijn cash transfers en hoe dragen zij bij aan armoedebestrijding?
  • Hoe wordt land verdeeld en welke actoren zijn hierbij betrokken?

Voor elk thema komen docenten en studenten aan het woord die de belangrijkste discussies rondom dit vraagstuk blootleggen. Hierdoor kun jij ontdekken of de bacheloropleiding Internationale Ontwikkelingsstudies bij jou past.