Verschil tussen EngD en PhD

De EngD-opleiding ‘Design for AgriFood and Ecological Systems’ is gericht op de praktijk en op de behoeften van de maatschappij en de industrie, en niet zozeer op het opdoen van nieuwe wetenschappelijke kennis, zoals bij een PhD.

Doel van de opleiding tot het Engineering Doctorate is het verkrijgen van kennis over wetenschappelijke ideeën en methoden, die vervolgens worden toegepast in een ontwerp. Het programma is niet gericht op het ontwikkelen van nieuwe, fundamentele wetenschappelijke inzichten (zoals het nieuwsgierigheid-gedreven onderzoek bij een PhD), maar op het samenvoegen van nieuwe en bestaande wetenschappelijke kennis uit verschillende domeinen, met als doel deze toe te passen in innovatieve ontwerpen en prototypes door ontwerpmethoden in te zetten.

De drie meest in het oog springende verschillen tussen een PhD en EngD zijn:

  • Een PhD-student richt zich op onderzoek aan een universiteit, terwijl een EngD-student zich richt op technologische ontwerpen voor de industrie en maatschappij.
  • Een PhD duurt vier jaar; een EngD duurt twee jaar
  • Na het afronden van een PhD mag je de titel “Doctor” (Dr. of PhD) voeren. Met een afgeronde designeropleiding heb je een “Engineering Doctorate” (EngD).