Female student talking to a life coach

Studenten (life) coach

In een Goed Gesprek (Heart-to-Heart) kun je met een ervaren studentencoach praten over de uitdagingen in je leven. Over eenzaamheid, relaties (liefde, vrienden, familie), motivatie, gezondheid, keuzes maken of juist toekomstvragen.

Praat erover. Dat helpt!

Met een Goed Gesprek (Heart-to-Heart) biedt Student Training & Support korte consulten aan. Je hart luchten bij iemand die echt luistert, kan je enorm opluchten in deze uitdagende tijd. Aarzel niet om contact met ons op te nemen:
Hoe? stuur een e-mail naar een van de studentencoaches en vraag om een Goed Gesprek (Heart-to-Heart).

  • Gesprekken kunnen in het Nederlands of Engels gevoerd worden.
  • Niet alle coaches kun je persoonlijk (live) ontmoeten. 
  • Na ontvangst van je e-mail zal de coach contact met je opnemen om een afspraak te plannen.
  • Duur van gesprek: 45-60 minuten / max 3 afspraken
  • De eerste drie afspraken zijn gratis. Als er behoefte is aan meer begeleiding dan zullen de coaches daarvoor kosten in rekening brengen.

LET OP! voor vragen over studievertraging, financiële kwesties of handicap ga naar Studentendecaan (e-mail). Voor ernstige persoonlijke problemen, ga naar Studentenpsycholoog (e-mail).

Studenten coaches

Martijn van der Spoel

Martijn van der Spoel

Ik ben gefascineerd door het brein. Zijn kracht, vindingrijkheid en - misschien nog wel het meest - het vermogen om te creëren. Daarbij maakt het feit dat je ingesleten patronen in je hersenen kunt veranderen, het proces van ons denken en doen erg interessant. Ik help je graag te ontdekken wat het beste voor jou werkt.

In een telefoongesprek of online meeting ga ik graag met je in gesprek over wat je wilt delen of om te ontdekken wat je eventueel anders kunt doen.

Evelien Meijs

Evelien Meijs

Verlieservaringen horen bij het leven, maar kunnen grote impact hebben. Rouw kent vele gezichten: rouw om een overlijden, bij relatiebreuk, ziekte, verlies van toekomstperspectief of verborgen verdriet. Hoe rouw je? Hoe verwerk je? Hoe herstel je? Ruimte geven aan wat in je leeft en erover delen met iemand die goed luistert, helpt. Je bent van harte welkom.

Als studieadviseur spreek ik regelmatig studenten met rouw. Vanuit mijn persoonlijke ervaringen met verlies en rouw ontstond de wens hier meer in aan te bieden. Ik volgde opleidingen in onder andere ritueelbegeleiding en rouwverwerking. Mijn stijl is warm en betrokken, gelijkwaardig en vanuit een veilige bedding. Ik luister zorgvuldig, ook tussen de regels. Je bent heel welkom met alles wat zich aandient.

Nereida Ordovas Garcia

Nereida Ordovas Garcia

When you are experiencing feelings like loneliness, homesickness, educational struggle or a loss or a breakup, we can ask ourselves the right questions without striving for a concrete answer. As a life coach my intention is to offer a space where you can share what is difficult for you right now, and look at it with perspective and a compassionate stance. This is a space for exploration, for opening the door to reflect on certain things that are difficult right now.

I work in English (for Dutch and international students) and in Spanish.

Marije Wolthuis

Marije Wolthuis

Er gebeurt veel in de wereld om ons heen; het is oorlog, bijna naast de deur, het klimaat verandert...alles komt onder een vergrootglas te liggen. Je wordt geconfronteerd met allerlei vragen, emoties, worstelingen die soms heel overweldigend kunnen zijn. Eenzaamheid, motivatie dips, levensvragen (Waar doe ik het voor? Wat wil ik nu eigenlijk?). Hoe deal je daar nu mee? Je bent welkom met je vragen, met je verhaal.

Voor een telefoongesprek of voor een ‘in het echt’ gesprek bij mij in de praktijk in het centrum.

In verband met een volle agenda en de aankomende eindejaarsvakantie kun je met Marije weer een afspraak plannen vanaf de 2e week van januari 2024.

Roeland Cloin

Roeland Cloin

Je studententijd is een periode waarin er veel verandert en op je afkomt. Je leert jezelf beter kennen en gaat je steeds bewuster verhouden tot de wereld om je heen. Ook kunnen er dingen gebeuren die je tijdelijk uit balans brengen: je studie is niet wat je ervan verwacht, je relatie gaat over, er wordt iemand ziek, iemand overlijdt, etc. Ik kan een luisterend oor bieden en je helpen om vanuit een ander perspectief te kijken naar jouw vragen en problemen.Samen kunnen we werken aan het balanceren van studie en welzijn door aandacht te hebben voor jouw behoeften en kernwaarden.

Marloes Harkema - Student Life Coach

Marloes Harkema

Soms is er een moment in je leven waar je je even geen raad mee weet. Waar je je alleen voelt staan. Of waar spanning en stress zich opstapelen. Waarin je zelf niet helder meer kan zien wat de volgende stappen zijn, of wat nu het beste voor je is. Maar je hoeft dit niet alleen te onderzoeken. Ik ga graag met je in gesprek.

Update: Marloes is niet beschikbaar voor gesprekken tot eind februari 2024. Tot dan is ons advies om voor gesprekken specifiek over rouw, contact op te nemen met Evelien meijs of een van de andere student life coaches.