Master Biology

Bij de master Biology leer je complexe biologische systemen begrijpen: als bioloog onderzoek je moleculen, maar ook planten, dieren of complete ecosystemen. De opleiding biologie aan Wageningen University & Research draait dan ook om het leggen van verbanden: van de interactie tussen moleculen tot het samenspel van ecologie en evolutie. Een enorme intellectuele uitdaging.

In de tweejarige master Biology kun je zowel fundamenteel als toegepast biologisch onderzoek doen. Je kunt je bijvoorbeeld bezig houden met planten, dieren en hun natuurlijke vijanden, met de genetica en ontwikkelingsbiologie van planten, het aanpassingsvermogen van dieren, de ecologie van natuurlijke en agrarische ecosystemen of microbiële interacties en biologische omzettingen.

Master Biology

Waarom deze opleiding?

  • Je leert over het nieuwste onderzoek en de nieuwste technieken van docenten die experts zijn in hun vakgebied
  • Je stelt jouw eigen op maat gemaakte studieprogramma samen met ondersteuning van een studieadviseur
  • Aandacht voor persoonlijke groei, ontwikkeling en het trainen van vaardigheden
  • Internationaal georiënteerd

Bekijk het volledige programma op de Engelse pagina

Studieprogramma

Op de pagina Studieprogramma vind je de algemene opzet van de opleiding en meer gedetailleerde informatie over cursussen, scripties en stages. Je kunt de opleiding Biologie ook Vergelijken de opleiding met andere masteropleidingen.

Specialisaties

Biologie is een heel breed vakgebied en in de master Biology kun je je dan ook op verschillende terreinen specialiseren. De Specialisaties zijn (beschrijving in het Engels):

MSc Biology in beeld

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Toelating en inschrijving

Om toegelaten te worden tot de master Biology moet je voldoen aan de algemene toelatingseisen van Wageningen University. Daarnaast moet je een relevante bachelor gevolgd hebben, waar je kennis hebt opgedaan over de hele breedte van de biologie. Het Academic Committee on Admissions beoordeelt of dat het geval is. Uitgebreide informatie over alle toelatingseisen vind je op de pagina Toelating & inschrijving.

Studenten vertellen

Wil je meer weten over deze master? Lees dan de Studenten verhalen waar ze hun ervaring en mening met ons delen.

Na je studie

Veel alumni van de master Biology gaan verder in het fundamentele of toegepaste onderzoek. Daarnaast hebben biologen carrièremogelijkheden in bijvoorbeeld advieswerk, voorlichting of onderwijs. In vergelijking met andere universiteiten vinden relatief veel afgestudeerden van Wageningen University & Research een baan in het buitenland. Op de pagina Na de opleiding vertellen afgestudeerde biologen over hun werk.