Master Earth and Environment

De master Earth and Environment focust op de fysische, chemische en ecologische processen in bodem, water en atmosfeer. Uitdagingen zoals klimaatverandering, waterveiligheid en voedselvoorziening vragen om diepgaande kennis van deze processen. Vanuit een aardwetenschappelijke benadering leer je over de interacties tussen deze sferen, maar specialiseer je jezelf ook in een van de volgende domeinen: Hydrology and Water Resources; Meteorology and Air Quality; Biology and Chemistry of Soil and Water of Soil Geography and Earth Surface Dynamics.

Master Earth and Environment

Waarom deze opleiding?

  • Mogelijkheden om je kennis zowel te verdiepen als te verbreden
  • Internationaal georiënteerd programma
  • De kennis van de processen biedt de natuurwetenschappelijke basis die nodig is om met problemen zoals klimaat verandering en andere grote uitdagingen om te gaan

Bekijk het volledige programma op de Engelse pagina

Studieprogramma

In de tweejarige master kun je je specialiseren in verschillende vakgebieden. In het eerste jaar volg je een aantal verplichte vakken, beperkte keuzevakken en vrije keuzevakken. Het tweede jaar bestaat uit een thesisonderzoek en een stage. In het overzicht van Studieprogramma kun je per studiejaar bekijken wat je te wachten staat. Of Vergelijk de opleiding met verwanten opleidingen.

Specialisaties

De master Earth and Environment biedt vier verschillende Specialisaties en bijbehorende thesis mogelijkheden. Samen met je studieadviseur en thesisbegeleider stel je je persoonlijke master samen, die past bij jouw kennis, vaardigheden en interesses.

De specialisaties binnen Earth and Environment zijn:

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Toelating en inschrijving

Om toegelaten te worden tot de master Earth and Environment moet je voldoen aan een aantal toelatingseisen. Ook voor studenten van Nederlandse hbo-opleidingen bestaan doorstroommogelijkheden. Alle verzoeken voor toelating worden individueel geëvalueerd. Uitgebreide informatie over alle toelatingseisen vind je op de pagina Toelating & inschrijving.

Studenten vertellen

Wil je meer weten over deze master? Lees dan de Studenten verhalen waar ze hun ervaring en mening met ons delen.

Na je studie

Met een diploma van de master Earth and Environment kun je overal op de wereld beginnen aan je carrière. Op de pagina Na de opleiding vertellen alumni over hun werk.