Master Forest and Nature Conservation

De tweejarige opleiding Forest and Nature Conservation houdt zich bezig met ecologische en maatschappelijke processen in bos- en natuurbeheer. Binnen deze brede opleiding bepaal jij als student waar je de focus op legt. Eén van de mogelijkheden is het op duurzame wijze beheren van bos- en natuurgebieden door de natuurfuncties (ecologie) af te stemmen met economische en maatschappelijke functies, maar het is ook mogelijk om je programma puur ecologisch of sociaal wetenschappelijk in te richten. Op deze manier kun je op adequate wijze inspringen op processen die zich afspelen op het snijvlak van natuur en maatschappij, zoals ontbossing, landbouw, recreatie en natuurbescherming. Dankzij de integratie van ecologie en beleid kun je op internationaal niveau een rol spelen in bos- en natuurbeheer.

Master Forest and Nature Conservation

Waarom deze opleiding?

  • De integratie van ecologie en beleid stoomt je klaar voor een (inter)nationale rol in bos- en natuurbeheer
  • Veelzijdige benadering van duurzaam bos- en natuurbeheer
  • Beoordeeld als Topopleiding volgens de Keuzegids Universiteiten.

Bekijk het volledige programma op de Engelse pagina

Studieprogramma

De Engelstalige master Forest and Nature Conservation gaat niet alleen over het behouden en duurzaam beheren van bos- en natuurgebieden, maar ook over het (inter)nationale beleid dat daarop is gericht én over de maatschappelijke processen die daarbij een rol spelen. Door die veelzijdige benadering is de opleiding zowel interessant voor bèta- als gammastudenten.

De master bos- en natuurbeheer en bestaat uit een gemeenschappelijk deel en een specialisatie. In het gemeenschappelijk deel volg je verplichte vakken, afhankelijk van je vooropleiding. De specialisatie is een samenhangend pakket vakken waarmee je je specialiseert in een onderwerp naar keuze. In het overzicht van Studieprogramma kun je per studiejaar bekijken wat je te wachten staat. Of Vergelijk de opleiding met verwanten opleidingen.

Forest and Nature Conservation in beeld

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Specialisaties

Het studieprogramma van de master Forest and Nature Conservation biedt je veel keuzevrijheid. In overleg met de studieadviseur kun je de opleiding afstemmen op je eigen interesses en achtergrond. Je kiest daarbij voor een van de drie specialisaties binnen bos- en natuurbeheer:

Toelating en inschrijving

De masteropleiding Forest and Nature conservation heeft een breed karakter, waardoor hij niet alleen geschikt is na een bachelor biologie, ecologie, milieukunde of bos- en natuurbeheer, maar ook als vervolg op een maatschappijgerichte opleiding. Wel zijn er een aantal algemene toelatingseisen. Zo moet je beschikken over een BSc of HBO diploma met een gemiddeld cijfer (GPA) van ten minste 70 procent van het maximumcijfer. Ook noodzakelijk zijn goede wiskunde- en/of statistiekvaardigheden en een goede beheersing van de Engelse taal.

Een toelatingscommissie beoordeelt of je aan alle toelatingseisen voldoet. Uitgebreide informatie over alle toelatingseisen vind je op de pagina Toelating & inschrijving.

Studenten vertellen

Wil je meer weten over deze master? Lees dan de Studenten verhalen waar ze hun ervaring en mening met ons delen.

Na je studie

De master Forest and Nature Conservation biedt je een uitstekende basis voor een (inter)nationale carrière als adviseur, beleidsmaker of onderzoeker. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken bij ingenieurs- of adviesbureaus, natuur- en milieuorganisaties, overheidsorganisaties of universiteiten en andere onderzoeksinstellingen. Afgestudeerden beginnen hun carrière vaak met het doen van onderzoek, uitvoeren van computeranalyses en het modelleren van ecologische systemen. Later in hun carrière werken ze vaker als adviseur, onderzoekcoördinator en projectmanager. Op de pagina Na de opleiding vertellen alumni over hun werk.