European Master in Food Studies
Wil je graag een carrière in de internationale voedselindustrie? De Europese Master in Food Studies biedt een uniek programma waarin je jouw kennis van voedseltechnologie verbetert. Deze opleiding is een exclusieve specialisatie in samenwerking met de universiteiten Cork (Ierland), Lund (Zweden) en Agro-Paris Tech (Frankrijk) en negen industriële partners.
Studieprogramma
In deze Europese Master ontwikkel je jouw wetenschappelijke, onderzoeks- en communicatieve vaardigheden. Je studeert aan verschillende universiteiten in Europa en leert van het bedrijfsleven. In het overzicht van Studieprogramma kun je per studiejaar bekijken wat je te wachten staat.
De samenwerking met het bedrijfsleven geeft je de kans om te ervaren hoe het is om te werken voor grote multinationals in de voedselindustrie. Partners in deze master zijn Heineken, Nestle, Mondelez, DSM, Firmenich, Mars, Tetra Pak, Jacobs Douwe Egberts and Unilever. Meer informatie vind je op eurmscfood.nl.
Toelating en inschrijving
Deze Europese specialisatie heeft plaats voor 20 studenten. Daarom is er een aanvullende selectieprocedure na aanmelding voor het Food Technology programma. Lees meer op de pagina Toelating & inschrijving.
Studenten vertellen
Wil je meer weten over hoe het is om deze studie te volgen? Lees het verhaal van Marlou Bijlsma of Wiebe Hollander.
Na je studie
Afgestudeerden van de Europese Master in Food Studies vinden meestal een baan in de voedselindustrie in R&D functies, kwaliteitscontroleur of andere management posities of ze gaan een promotieonderzoek doen.