Master International Development Studies

De MSc International Development Studies richt zich op de levensomstandigheden van mensen wereldwijd. Belangrijke thema’s zoals armoede, migratie, globalisering, voedselzekerheid, milieuproblematiek, duurzaamheid en wereldhandel komen aan bod.

Master International Development Studies

Waarom deze opleiding?

  • Je richt je op actuele thema's zoals rampen, migratie, voedselzekerheid, hulpbronnenconflicten en milieubeleid; en leer je interdisciplinair te werken door antropologie, sociologie, economie, bestuurskunde, etc. te combineren.
  • Tijdens een stage van vier maanden bij een organisatie doe je in je tweede jaar nuttige praktische vaardigheden op.
  • Je ontwikkelt je onderzoeksvaardigheden door je eigen scriptieonderzoek te formuleren en je eigen veldwerk uit te voeren.

Bekijk het volledige programma op de Engelse pagina

Studieprogramma

Op de pagina Studieprogramma vind je de algemene opzet van het programma en meer gedetailleerde informatie over cursussen, scripties en stages. Ook lees je meer over de achtergrond van het programma. Het programma is bedoeld voor studenten met een achtergrond in de sociale wetenschappen of economie.

Specialisaties

Binnen het masterprogramma kun je een van de volgende Specialisaties kiezen om aan je persoonlijke interesses te voldoen:

Toelating en inschrijving

Heb je interesse in de master International Development Studies? Bekijk de toelatingseisen en -procedure op Toelating & inschrijving.

Heb jij een bachelor gedaan in de technische wetenschappen, life sciences of management? Dan ben je waarschijnlijk niet toelaatbaar tot de MSc Internationale Ontwikkelingsstudies, maar mogelijk wel tot de zusteropleiding MSc Development and Rural Innovation.

Studenten vertellen

Wil je meer weten over deze master? Lees dan de Studenten verhalen waar ze hun ervaring en mening met ons delen.

Na je studie

Ben jij benieuwd naar je baanmogelijkheden? Onze alumni delen hun verhalen op de pagina Na de opleiding.