Master Landscape Architecture and Planning

De master Landscape Architecture and Planning is een tweejarig MSc programma in Wageningen. Je kunt je specialiseren in landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning. Je leert complexe milieugerelateerde uitdagingen begrijpen. Daardoor kun je op een duurzame manier het landschap waarin we leven vormen. Je ziet het landschap als een complex sociaal-ecologisch systeem dat vraagt om een geïntegreerde aanpak. Daarom combineer je aspecten van zowel ruimtelijke planning als landschapsarchitectuur in je studie.

Master Landscape Architecture and Planning

Waarom deze opleiding?

  • Onderzoek en ontwerp duurzame oplossingen voor belangrijke landschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, energiebehoefte, gezondheid, voedselzekerheid en verstedelijking.
  • Dit programma brengt studenten, docenten en externe docenten met een breed scala aan expertises samen.

Bekijk het volledige programma op de Engelse pagina

Studieprogramma

Landscape Architecture and Planning is een academische, onderzoek georiënteerde master. Je leert er om het planningsproces te ontrafelen en/of creatieve ontwerpen te maken gebaseerd op academische kennis. In het overzicht van Studieprogramma kun je per studiejaar bekijken wat je te wachten staat. Of Vergelijk de opleiding met verwanten opleidingen.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Specialisaties

Binnen het masterprogramma kun je een van de volgende Specialisaties kiezen om aan je persoonlijke interesses te voldoen:

Toelating en inschrijven

Wil je weten of je toelaatbaar bent voor de opleiding Landscape Architecture and Planning? Bekijk dan eens of je met jouw opleiding kunt doorstuderen in Wageningen. Ben je toelaatbaar? Lees dan snel hoe je je kunt inschrijven op de pagina Toelating & inschrijving.

Studenten vertellen

Wil je meer weten over deze master? Lees dan de Studenten verhalen waar ze hun ervaring en mening met ons delen.

Na je studie

Ben je benieuwd naar de baanmogelijkheden? Onze alumni vertellen over hun huidige banen op de pagina Na de opleiding.