Master Resilient Farming and Food Systems

De master Resilient Farming and Food Systems richt zich op agro-ecologie, duurzame voedselsystemen en biologische landbouw. Biologische producten worden zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen geproduceerd, via duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen en geïntegreerd landgebruik en met aandacht voor gedrag en integriteit van dieren. De opleiding heeft een unieke multidisciplinaire benadering van vragen rond duurzame voedselproductie en de wereldwijde diversiteit van locale voedselsystemen. De master brengt sociale en natuurwetenschappelijke aspecten bij elkaar en houdt zich bezig met sociale, technische en agrarische ontwikkelingen om vraagstukken uit de maatschappij op te lossen. De integratie van verschillende wetenschappelijke vakgebieden en input uit de praktijk staat centraal in de opleiding.

Master Organic Agriculture
  The Master Resilient Farming and Food Systems is de nieuwe naam van de Master Organic Agriculture (tot academisch jaar 2022-2023).

  Waarom deze opleiding?

  • Unieke benadering van agro-ecologie en duurzame voedselproductie.
  • Double degree mogelijk met ISARA-Lyon in Frankrijk.
  • Integratie van sociale wetenschappen en natuurwetenschappen, sterke link met de praktijk.

  Bekijk het volledige programma op de Engelse pagina

  Studieprogramma

  De Engelstalige masteropleiding Resilient Farming and Food Systems brengt sociale en natuurwetenschappelijke aspecten rondom duurzame productie bij elkaar, en is zeer geschikt voor studenten die een bachelor Plantenwetenschappen, Dierwetenschappen of een bachelor in het hoger agrarisch onderwijs hebben afgerond. De masteropleiding duurt twee jaar en start elk jaar in september. Het programma bevat mastervakken, een stage, een afstudeervak, en een keuze tussen Academic Consultancy Training (ACT) of Research Master Cluster (RMC). In het overzicht van Studieprogramma kun je per studiejaar bekijken wat je te wachten staat. Of Vergelijk de opleiding met verwanten opleidingen.

  Specialisaties van Resilient Farming and Food Systems

  De masteropleiding Resilient Farming and Food Systems heeft twee Specialisaties – Agro-ecologie, en Sustainable Food Systems – en een double degree-programma met het Institut Supérieur d'Agroalimentaire Rhône-Alpes (ISARA-Lyon) in Lyon, Frankrijk.

  Toelating en inschrijving

  Voor toelating tot de master Resilient Farming and Food Systems moet je een relevante vooropleiding hebben. Met een BSc-diploma Plantenwetenschappen of Dierwetenschappen van Wageningen University kun je zonder meer beginnen.

  Daarnaast is toelating mogelijk met een universitair bachelordiploma van Wageningen University in Bos- en Natuurbeheer,  Internationaal Land- en Waterbeheer of Internationale Ontwikkelingsstudies. Ook met een BSc Biologie van een Nederlandse universiteit ben je mogelijk toelaatbaar, of met een hbo-bachelordiploma Tuin- en Akkerbouw, Tropische landbouw, Dier- en Veehouderij, Diermanagement, Plattelandsvernieuwing, Bedrijfskunde en Agribusiness, en Food & Business. De toelaatbaarheid hangt in al deze gevallen sterk af van je vakkenkeuze en specialisatie.

  Wil je naar de MSc Resilient Farming and Food Systems doorstromen, neem dan tijdig contact op met de studieadviseur om de mogelijkheden te bespreken. De uitgebreide informatie kun je vinden op de pagina Toelating & inschrijving.

  Studenten vertellen

  Wil je meer weten over deze master? Lees dan de Studenten verhalen waar ze hun ervaring en mening met ons delen.

  Na je studie

  Met een MSc-diploma Resilient Farming and Food Systems kom je in aanmerking voor een breed scala aan banen in het agrarische bedrijfsleven, bij voedselproducenten of retailers, in het onderzoek, bij banken of ontwikkelingsorganisaties, bij de overheid en bij belangenorganisaties. Mogelijke functies zijn onderzoeker, consultant, kwaliteitsexpert voor certificerende organisaties of marketeer. Ook kun je je gaan bezighouden met communicatie over de biologische landbouw of met de promotie ervan.

  Op de pagina Na de opleiding vind je meer informatie over je toekomstige carrière.