Master Water Technology (joint degree)

Het aantal innovaties van de afgelopen jaren laat zien dat het onderzoeksveld van de watertechnologie breed is en zich niet beperkt tot de zuivering van drinkwater en afvalwater. Doorontwikkeling van bestaande zuiveringstechnologieën, onderzoek naar andere toepassingsmogelijkheden of gebruik van andere materialen maken het vakgebied van de watertechnologie interessant. Voorbeelden van innovaties zijn: de ontwikkeling van een “blue battery” waarmee energie op een milieuvriendelijker wijze opgeslagen kan worden, de terugwinning van fosfaten uit dierlijke mest, waarbij de nutriënten kringloop wordt gesloten met een betere bodemkwaliteit tot gevolg en de reductie van het energieverbruik bij de ontzouting van zeewater door het gebruik van verbeterde membranen en door slim te ontwerpen.

Wil je meer hierover leren en bijdragen aan deze ontwikkelingen meldt je dan aan voor de master Water Technology en haal je academische MSc graad (joint degree) van de drie deelnemende universiteiten; Wageningen University & Research, Universiteit Twente en Rijksuniversiteit Groningen. Lees hieronder meer over de inhoud van deze master, die in samenwerking met en op locatie van het wetenschappelijk onderzoeksinstituut voorwatertechnologie Wetsus  wordt aangeboden.

Lees meer over de MSc Water Technology

Programma

Hier kan je een overzicht vinden van het gemeenschappelijke programma van Water Technology en meer gedetailleerde informatie over vakken, stages en afstudeervakken.

Lees meer over het programma

Specialisaties

De masteropleiding Water Technology kent geen specialisaties. Je kunt je wel specialiseren tijdens je afstudeeropdracht..

Ga naar Specialisaties

Aanmelden voor de master

Wil je je aanmelden voor de Master Water Technology? Lees dan meer over de specifieke toelatingseisen van de opleiding.

Toelating en inschrijving

Meer informatie

Meer uitgebreide informatie over Water Technology vind je op de Engelstalige website.

Ga naar de Engelstalige website