Op locatie

Cursus EU-beleid voor landbouw, voedsel en groen

Wil je weten wat er speelt op het gebied van landbouw, voedsel en groen betreffende het Europees beleid? Deze 2-daagse cursus geeft inzicht in de actuele stand van zaken, verwachte ontwikkelingen en historische context van het EU-beleid, specifiek voor Nederland en Vlaanderen.

Organisator Wageningen Academy
Datum

do 20 april 2023

Duur 2 dagen
Prijs € 1.645,00

Registratie deadline: 1 april 2023

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor Nederlandse en Vlaamse beleidsmedewerkers, onderzoekers en personen werkzaam in het bedrijfsleven die hun kennis op het gebied van het Europees beleid voor landbouw, voedsel en groen willen actualiseren en verdiepen.

Naast theoretische kennis kreeg ik ook een goed beeld over hoe het beleid ervoor staat. Hierdoor was alles makkelijker in perspectief te plaatsen is. Tussen de presentaties door was er voldoende tijd voor vragen en netwerken. Het rollenspel waarbij lidstaten, Raad en Commissie Raadsconclusies over het toekomstig GLB moesten uitonderhandelen was leuk en leerzaam. Kortom, twee zeer volle maar vooral zeer leerzame dagen!
Sascha Bollerman, Ministerie van LNV, deelneemster 2020 editie

Waarom deze cursus volgen?

Na het volgen van deze cursus ben je weer volledig op de hoogte van de actuele stand van zaken van het EU-beleid voor landbouw, voedsel en groen in relatie tot Vlaanderen en Nederland. Daarnaast heb je met diverse experts en andere deelnemers kunnen netwerken en sparren over prangende vraagstukken.

Programma en onderwerpen

Tijdens deze cursus worden er diverse onderwerpen besproken, aangevuld met een rollenspel ter oefening. De onderwerpen worden door verschillende specialisten behandeld, waarbij ruime gelegenheid zal zijn voor vragen. Een greep uit de lezingen:

  • Context en historie
  • Budgettaire kaders
  • Gemeenschappelijk Landbouwbeleid
  • Besluitvormingsprocessen
  • Handelsverdragen
  • Uitgelicht: Voedsel

Praktische informatie

Voor deze cursus is aanvraag van het STAP-budget mogelijk.
Meer informatie over de STAP-regeling vind je hier.

Er is plek voor minimaal 15 en maximaal 30 deelnemers.
De prijs is inclusief materialen, lunch, koffie/thee/water/frisdrank en diner op de
eerste cursusdag.

Meer informatie & aanmelden

Schrijf je in voor de cursus of download de brochure. Voor vragen over de cursus kun je contact opnemen met Wageningen Academy.