Voorlichting voor Ouders

Oudervoorlichting universiteit

Voor ouders van studiekiezers

Studiekiezers vragen graag advies aan hun ouders of verzorgers bij het kiezen van hun studie. Hoe help je je kind bij het nemen van deze belangrijke beslissing? En hoe vind je de juiste informatie over de kwaliteit van een opleiding, over studiefinanciering en wat er allemaal komt kijken bij studeren op een hogeschool of universiteit? We geven je graag informatie om je kind op een goede manier te ondersteunen bij het studiekeuzeproces.

Hulp nodig bij het studiekeuzeproces van je kind?

 • Webinar

  Volg een inspirerende webinar over verschillende onderwerpen zoals geldzaken, van hbo naar universiteit en meer.

  Meld je aan

 • Open dagen

  Ga met je kind mee naar een Open Dag op de campus of kijk en luister mee tijdens een online Open Dag.

 • Nieuwsbrief

  Wil je op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen op het gebied van studiekeuze en studeren?

  Schrijf je in

 • Studiekeuzekind Blog

  Lees artikelen met ervaringen van studenten en ouders, en uitgebreide informatie over actuele ontwikkelingen rondom studiekeuze, tussenjaar, studeren en studiefinanciering.

 • Facebookgroep

  Is je kind een studiekiezer? Of net begonnen met de studie? Op deze Facebookgroep posten we berichten over studiekeuze, studeren, tussenjaar en studiekosten. Heb jij vragen, interessante bijdragen of opmerkingen? Dan ben je van harte welkom bij de Facebookgroep Ouders en Studie.

  Deelnemen

 • Workshop Keuzeplan

  Doe samen met jouw kind mee aan deze workshop. Aan de hand van informatie en opdrachten worden jullie met elkaar in gesprek gebracht over het keuzeproces.