Veelgestelde vragen van ouders

Kan mijn kind meedoen aan een voorlichtingsactiviteit zoals een meeloopdag? Ja dat kan, er zijn verschillende studiekeuze en voorlichtingsactiviteiten die wij aanbieden. Hier vind je alle voorlichtingsactiviteiten.
Wat zijn de toelatingseisen bij Wageningen University & Research? Bekijk de toelatingseisen voor een bacheloropleiding voor de meest actuele informatie.
Hoe vindt mijn kind een kamer? Lees hier alles over op Wonen in Wageningen.
Hoe weet ik of de inschrijving van mijn kind helemaal in orde is? Voor meer informatie ga naar Student Service Centre.
Tot welke datum kan mijn kind zich aanmelden? In principe tot 1 augustus, maar bij voorkeur voor 1 mei. Selectie opleidingen voor 15 januari. Aanmelden gaat via www.studielink.nl
Krijgt mijn zoon/dochter een rapport? Nee, maar hij/zij heeft wel inzicht in de hoeveelheid studiepunten die hij/zij heeft gehaald.
Kan ik als ouder contact hebben met de studieadviseur? Het contact met de studieadviseur loopt via de student. Wil je de studieadviseur spreken dan kan dat alleen via de student. Het e-mail adres van de studieadviseur staat op de site van de opleidingen.
Krijg ik als ouder een seintje als het niet zo goed gaat met mijn kind? Nee, helaas. Je zoon of dochter is volwassen en resultaten worden alleen met hem of haar besproken. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je met je kind communiceert over de voortgang van de studie.
Is er veel studie-uitval in Wageningen? Nee, de studie-uitval in het eerste jaar is 13-15%. Dat is laag in vergelijking tot andere universiteiten.
Wanneer krijgt mijn zoon/dochter een boekenlijst? Tijdens de introductiedagen maakt de student kennis met de studieadviseur en krijgt hij ook een boekenlijst.
Hoe bereik ik een studentendecaan? Kijk hiervoor op de website van het Student Service Centre
Hoe bereik ik de studentenadministratie? Kijk hiervoor op de website van het Student Service Centre