Workshop Keuzeplan

Studiekeuze lastig? 5 en 6 vwo-leerlingen kunnen samen met tenminste 1 ouder meedoen aan deze workshop van 1,5 uur. Deelname is kosteloos.

Inhoud:

  • Informatie over wat nodig is om een goed gefundeerde studiekeuze te kunnen maken.
  • Opdrachten en informatie aan de hand waarvan leerlingen met hun ouders in gesprek worden gebracht over wat zij nog nodig hebben om een goed gefundeerde keuze te kunnen maken, en hoe hun ouders hierbij kunnen helpen.
  • Informatie over mogelijkheden en risico’s van een eventueel tussenjaar voorafgaand aan de overstap naar het hoger onderwijs.
  • Opdrachten voor een persoonlijk plan om tot een goed gefundeerde studiekeuze te kunnen komen.

Deze workshop wordt gegeven door drs. Daniëlle Vogels, voorlichter van ouders van studiekiezers en professionele studiekeuzebegeleiders. Vanuit haar praktijk als studiekeuzecoach richtte Daniëlle in 2016 het TussenjaarKenniscentrum op om ervoor te zorgen dat jongeren, ouders en onderwijsprofessionals onafhankelijke informatie krijgen over mogelijkheden en risico’s van een tussenjaar, in het kader van loopbaanoriëntatie en -begeleiding.

Deze workshop is gericht op het maken van een goede keuze voor welke studie aan welke instelling dan ook. Deze vindt plaats op 16 maart 2024 op de campus van Wageningen University. Van 16.00 tot 17.30 uur. Je kunt op deze dag eventueel ook deelnemen aan de Bachelor Open dag.

i

Kom je met beide ouders, vul dan 3 in