Kersen wassen

PWS onderwerpen Economie

Op deze pagina staat een aantal voorbeelden van PWS onderwerpen. Als je nog niet precies weet wat je wilt gaan doen voor je profielwerkstuk, maar moet het in ieder geval iets met economie zijn, dan is dit een goed startpunt!

PWS onderwerpen

Uitgelicht: Natuur en milieu

Het GLOBE programma is een netwerk van 37.000 scholen in 123 landen die de aarde onderzoeken. Door mee te doen met GLOBE krijg je meer kennis over natuur en milieu en help je bovendien wetenschappers aan meetgegevens.

Onderzoeken van GLOBE

Er zijn verschillende onderzoeksprojecten bij GLOBE. Ze hebben met elkaar gemeen dat de metingen die je doet, een daadwerkelijke bijdrage aan de wetenschap opleveren.

  • GrowApp: Help met je smartphone wetenschapper Arnold van Vliet (Wageningen University & Research) te onderzoeken hoe de natuur reageert op klimaatverandering.
  • Nationale Waterdiertjestelling: Help wetenschapper Edwin Peeters (Wageningen University & Research) de ecologische waterkwaliteit te onderzoeken.
  • Fijnstof: Bouw een sensorkit en help wetenschapper Hester Volten (RIVM) de luchtkwaliteit te onderzoeken.

Bekijk alle projecten

Het stappenplan kan je helpen om een profielwerkstuk over een GLOBE onderzoek te maken.

Bekijk het stappenplan

Uitgelicht: Wereldvoedselvraagstuk

“Hoe voeden we de wereld in 2050 op een eerlijke, duurzame en gezonde manier wanneer de wereldbevolking stijgt naar 10 miljard?” Dat is de vraag waar je mee aan de slag gaat als je je profielwerkstuk wil schrijven over het wereldvoedselvraagstuk. Ga bijvoorbeeld aan de slag met voedselzekerheid of voedselverdeling of bekijk een ander onderwerp op de pagina over het Wereldvoedselvraagstuk.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Bekijk meer onderwerpen

Wanneer je je profielwerkstuk of meesterproef schrijft over het Wereldvoedselvraagstuk, kun je ook meedoen aan de profielwerkstukwedstrijd van het Wageningen Youth Institute. Is jouw profielwerkstuk of meesterproef het beste? Dan win je een reis naar de Verenigde Staten.

Wageningen Youth Institute - Profielwerkstukwedstrijd

Bekijk alle dossiers van Wageningen University & Research

Bekijk de dossiers van Groen Kennisnet