Open Mind Lab

In het Open Mind Lab (OML) werk je samen met een groep medestudenten aan de ontwikkeling van een Studium Generale programma. Je kan je aanmelden als groep of als individu.

Vanaf januari 2024 gaan we weer van start met een nieuwe groep. De uitvoering van dit OML-programma zal in het voorjaar van 2024 zijn. Meer informatie hierover vind je verderop deze pagina.

Ik vond de Studium Generale lezingen zo interessant dat ik bijna iedere week ging. Na de lezing is er altijd ruimte voor een discussie, vragen of een gesprek met de desbetreffende spreker. Dit maakt het concept van Studium Generale zo geweldig. Je bevindt je in een ruimte met personen die er vrijwillig zijn en oprecht geïnteresseerd zijn, en dit merk je.

Hoe werkt OML?

Een OML-programma wordt gevormd door middel van een fascinerende verkenning van het onderwerp, uitmondend in de uitvoering van een Studium Generale programma. Tijdens dit hele proces word je gecoacht door een programmaontwerper van Studium Generale.

Je kan je aanmelden als groep of als individu. Bij het aanmelden kan je zelf met een suggestie voor een onderwerp komen. Je kan ook een keuze maken uit de onderstaande thema’s. Geef dan aan welk onderwerp je voorkeur heeft.

  • Delay Tactics
  • Decolonising Botany
  • Geo Politics
  • Een onderwerp gekozen naar aanleiding van het samen lezen van een boek (gekozen in overleg met het Studium Generale team)

Voor wie is OML?

Ben je een WUR-student en geïnteresseerd in het verkennen van fascinerende en complexe onderwerpen? Vind je het leuk om samen met een breder publiek op deze onderwerpen te reflecteren tijdens publieke evenementen? Ben je intrinsiek gemotiveerd en enthousiast om je vaardigheden en competenties te ontwikkelen, terwijl je academische reflectie in de praktijk toepast? Als je op zoek bent naar een unieke en verrijkende ervaring, dan is OML iets voor jou!

Wat haal je eruit?

Je verruimt en verdiept je kennis en begrip met betrekking tot het gekozen onderwerp. Daarnaast oefen je academische reflectie en de vertaling daarvan naar een extracurriculair educatief programma. Tegelijkertijd ontwikkel je belangrijke vaardigheden en competenties zoals samenwerken, organiseren, schrijven, communiceren en afbakenen.

Tot slot ontvang je een bewijs van deelname dat je betrokkenheid en tijdsinvestering in het OML-programma aantoont, en dat je kan opnemen in je persoonlijke ontwikkelingsportfolio of curriculum vitae.

Studium Generale reikt zelf geen ECTS uit, maar je kunt wel onderzoeken of je jouw deelname aan de OML binnen jouw studieprogramma kunt en mag opnemen. Neem daarover even contact op met de Studium Generale programmamaker.

Tijdsinvestering en aanmelding

De groep komt regelmatig samen met de SG-programmaontwerper. Meestal duurt dit ongeveer een uur per week. Daarnaast investeer je een tot twee uur per week voor lezen, achtergrondonderzoek en praktische organisatie.

De volgende OML-groep start vanaf januari. Voorbereiding in januari-april, programma vindt plaats in mei/juni (deadline registratie 8 januari 2024).