Inclusief werven - sollicitatieprocedure

Inclusief werven en selecteren

Hoe zorg je ervoor dat jouw vacature een diverse groep mensen aanspreekt? En hoe kun je zo objectief mogelijk selecteren? Dit is best lastig, want onbewust spelen onze vooroordelen een grote rol als we op zoek zijn naar nieuw talent. Voor het creëren van een divers team is het noodzakelijk om in je wervings- en selectieprocedure bewust om te gaan met diversiteit en inclusie. Hoe je dat doet, leer je in deze training.

Wat kun je van deze training verwachten?

Onbewuste vooroordelen
In het eerste deel van de training gaan we in op onze onbewuste vooroordelen. Die hebben we allemaal: ons brein vormt automatisch meningen over mensen en gedrag, en zonder dat we hierbij stilstaan beïnvloeden die ons gedrag richting anderen. In een sollicitatieprocedure kunnen onbewuste vooroordelen een negatief effect hebben op ons beoordelingsvermogen. We kiezen onbewust de kandidaat die het meest op ons lijkt, of baseren ons oordeel op een stukje informatie dat niet alles over een persoon zegt.

Werving
In het tweede deel van de training staan we stil bij werving. Dat begint bij de profilering van de organisatie en hoe bereid die organisatie is om te investeren in de groei van een nieuwe medewerker. We gaan het hebben over wie je zoekt, en hoe je dit verwoordt. We gaan aan de slag met het schrijven van inclusieve vacatureteksten: hoe zorg je ervoor dat jouw vacaturetekst een diverse doelgroep aanzet tot solliciteren? Je kunt werken met eigen vacatureteksten, zodat je meteen aan de slag kunt.

Selectieprocedure
In het derde deel van de training staat de selectieprocedure centraal: wie nodig je uit op gesprek? Welke vragen stel je? Hoe richt je een sollicitatieprocedure zo in, dat kandidaten de kans krijgen om de competenties te laten zien die jij zoekt? Je leert werken met een competentiematrix om zo objectief mogelijk een keuze te maken.

Training op maat

Deze training maken we op maat. Tijdens een intakegesprek brengen we de wensen en behoeften van jouw team en organisatie in kaart. Zo komen we tot een training die écht werkt.

De training is te volgen bij ons op locatie, incompany of online. Ook een combinatie is mogelijk. De kosten zijn afhankelijk van je specifieke wensen. Je ontvangt altijd een offerte op maat.

Interesse?

Wil je meer informatie of heb je interesse in deze  training? Neem dan contact op met onze afdeling maatwerk.

Ja, ik wil meer informatie

Intercultural_differences.jpg