FAQ (online) cursussen

Hoe werken online cursussen bij In'to?

Hoe ziet een online les eruit?

De online lessen zijn interactief en persoonlijke aandacht van een deskundige docent staat centraal. Klik hier voor meer informatie over onze online cursussen.

Zijn online lessen net zo effectief als fysieke lessen?

We hebben experts op gebied van digitaal lesgeven binnen onze organisatie en zorgen ervoor dat we bij online lessen niet inleveren op de kwaliteit van de cursus. Klik hier voor meer informatie over online cursussen.

Zijn de kosten van mijn online cursus hetzelfde als voor de standaardcursussen?

De cursuskosten blijven gelijk, ook wanneer deze (deels) online worden aangeboden.

Tot wanneer worden de open cursussen alleen in online opzet aangeboden?

Vooralsnog worden alle lessen tot nader order online aangeboden. We houden de ontwikkelingen nauw in de gaten en volgen het beleid van WUR.

Hoe voltooi ik mijn registratie voor een online cursus?

A. Vóór inschrijving kan er sprake zijn van toelatingseisen in de vorm van een Oxford Placement test en/of schrijfopdracht. Bekijk de toelatingseisen per cursus op onze website.

B. Selecteer de betreffende cursus waarvoor je je wilt inschrijven en klik op registeren.

C. Je hebt een account nodig om je in te kunnen schrijven. Ben je al cursist bij Wageningen in'to Languages en heb je al een account? Selecteer dan de betreffende cursus, open het registratieformulier en log in met je gegevens. Je e-mailadres is je gebruikersnaam. Ben je nog geen cursist bij ons? Dan kun je via het registratieformulier een In'to-account aanmaken.

D. Je ontvangt vervolgens een bevestigingsmail met alle informatie over de cursus en de betaling.

E. De cursus gaat van start als er voldoende deelnemers zijn.

Hoe lang gaan maatregelen rondom corona duren?

Vooralsnog gelden de maatregelen tot nader order. We houden de ontwikkelingen nauw in de gaten en volgen het beleid van WUR.

Hoe zit het met het lesmateriaal voor de cursus die ik ga volgen?

Cursisten kunnen het benodigde lesmateriaal online bestellen via de Studystore (WURshop). Zodra we je inschrijving ontvangen hebben, sturen we je hierover verdere informatie.   

Ik heb mijn registratie voor een online cursus voltooid. Waar vind ik mijn rooster?

Je rooster tref je op je persoonlijke pagina. Ben je al cursist bij Wageningen in'to Languages en heb je al een account, dan kun je hier inloggen met je gegevens. Je e-mailadres is je gebruikersnaam. Ben je nog géén cursist bij ons, dan kun je via deze pagina een In'to account aanmaken. Je hebt een account nodig om je in te kunnen inschrijven voor een cursus.

Ik kan niet inloggen op mijn persoonlijke pagina

Krijg ik na een online cursus nog wel een papieren certificaat?

De certificaten zullen online beschikbaar worden gesteld. Indien je om een bijzondere reden een papieren certificaat wenst, dan kunnen wij dit voor je uitprinten zodra we ons kantoor in het Forum weer open is.

Ik zie mijn cursus niet op Brightspace staan.

Inloggen in Brightspace kan via deze link. Log in met je WUR-emailadres of Guestaccount.

Lukt het niet om in te loggen? Neem dan contact op met het Wageningen in’to Languages Service Centre.

Is het mogelijk om een online maatwerktraining te volgen?

Ja! Ongeacht de taal die je wilt leren, of de vraag die je hebt. Bij ons vind je een passende online oplossing! Met onze online taal en communicatie maatwerktrainingen leer je op afstand én met persoonlijke begeleiding van een trainer. Door toepassing van een online leeromgeving, krijg je het beste van twee werelden. Enerzijds de vrijheid om te leren waar het je het beste uitkomt, en anderzijds de luxe van een trainer die je motiveert en richtlijnen geeft op de momenten dat jij daar behoefte aan hebt.

Ik wil meer informatie over een online maatwerktraining

Is het mogelijk om een online maatwerktraining in groepsverband te volgen?

Onze online maatwerktrainingen kun je zowel individueel volgen als in groepsverband met collega's. Bij individuele trainingen leer je het beste uit jezelf halen en met meer zelfvertrouwen te communiceren. Bij groepstrainingen ga je eerder aan de slag met veel voorkomende uitdagingen binnen je organisatie, afdeling of team.

Ik wil meer informatie over een online maatwerktraining

Ik wil graag een online maatwerktraining volgen. Hoe gaat een intake in zijn werk?

Tijdens een kosteloos intakegesprek brengen we je startniveau en leerdoelen in kaart. We bespreken welk trainingsaanbod het beste past bij jouw specifieke vraag. Dit gesprek vindt telefonisch, via skype of een andere online communicatietool plaats. Daarna ontvang je een vrijblijvende offerte met trainingsvoorstel.

Ik wil meer informatie over een online maatwerktraining

Hoe wordt een online maatwerktraining verzorgd?

Met onze online taal en communicatie maatwerktrainingen leer je op afstand én met persoonlijke begeleiding van een trainer. Door toepassing van een online leeromgeving, krijg je het beste van twee werelden. Op basis van het leertraject, maken we in overleg met de klant een keuze voor een online leeromgeving. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een ‘virtual classroom’. In een Virtual Classroom kunnen we net als in een echte bijeenkomst theorie bespreken, kennis en ervaringen delen, oefenen, feedback geven en ontvangen en experimenteren. Leren in de Virtual Classroom is vergelijkbaar met een face-to-face-training, maar sommige dingen zijn natuurlijk anders. Zo is het soms even wennen aan de techniek en zijn er deels andere werkvormen en opdrachten.

Voor aanvang van de training krijg je heldere instructies over hoe je kunt inloggen in de online lesomgeving en wat je ter voorbereiding kunt doen. Daarna kun je eenvoudig aan de slag.

Ik wil meer informatie over een online maatwerktraining

Wat heb ik nodig om een online maatwerktraining te volgen?

1. Een computer/laptop met webcam en microfoon en een goede internetverbinding. Een headset, koptelefoon of oortjes werken het prettigst.

2. Google Chrome. Veel online lesomgevingen en communicatietools werken het beste in Google Chrome, dus zorg dat je die browser installeert op je computer.

Ik wil meer informatie over een online maatwerktraining

De taal die ik online wil leren wordt niet bij jullie op de website aangeboden. Wat zijn mijn mogelijkheden?

Desgewenst stellen we een online programma op maat voor je samen. Deze online maatwerktrajecten worden aangeboden voor individuele cursisten, maar bijvoorbeeld ook in groepsverband. Voorafgaand aan elke maatwerktraining brengen we het startniveau, de leerdoelen en de wensen in kaart tijdens een intakegesprek. Op grond hiervan stellen we een offerte voor je op. Onze vestiging in Nijmegen biedt ook een breed scala aan taalcursussen aan.

Wat is het verschil tussen Social Dutch en Basic Dutch?

De doelgroep voor deze cursussen verschilt. Social Dutch wordt aangeboden voor studenten van de WUR. Basic Dutch is bedoeld voor internationale werknemers en promovendi van Wageningen University & Research. Externe deelnemers zijn ook welkom.

Ik heb na mijn inschrijving nog geen officiële bevestiging met cursusinformatie ontvangen.

Je inschrijving is pas definitief nadat je aan de toelatingseisen hebt voldaan en je voor de cursus hebt betaald of de betaalgegevens voor de factuur hebt doorgegeven. Je ontvangt ongeveer 10 dagen voor aanvang van de cursus de officiële bevestiging van ons. De cursus gaat van start als er voldoende deelnemers zijn.

Ik wil een niveau hoger doorstromen. Wat zijn hier de voorwaarden voor?

Nadat je een cursus succesvol hebt afgerond, kan je doorstromen naar een volgend niveau. Wordt de betreffende cursus afgesloten met een examen, dan moet dit examen behaald zijn. Voor cursussen die niet worden afgesloten met een examen, is de participatieplicht van toepassing.

Bekijk altijd de toelatingseisen op onze website. Weet je niet zeker of je aan de toelatingseisen voldoet, neem dan contact op met het Service Centre.

Ik wil mijn online cursus annuleren. Is dat mogelijk?

Een annulering van een cursus dient schriftelijk ingediend te worden via into@wur.nl. Bij annulering zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Hebben jullie meerdere vestigingen?

In’to Languages heeft een vestiging in Wageningen en een vestiging in Nijmegen.

Ik ben geen student. Mag ik mijzelf inschrijven voor een online studentencursus?

In principe mag iedereen zich inschrijven voor een studentencursus. Deze cursussen zijn echter wel ingericht ter aanvulling op het bachelor- en masterprogramma. Bespreek daarom altijd je leerdoelen met In’to Languages, zodat we je kunnen adviseren over de juiste cursus. Voor niet-studenten wordt een ander tarief gehanteerd.

Let op: Social Dutch 1 en 2 betreffen een uitzondering. Deze cursus is in overleg met Wageningen Universiteit alleen toegankelijk gesteld voor studenten.

Worden er online cursussen aangeboden voor medewerkers van de WUR?

Wij verzorgen een uitgebreid aanbod aan online cursussen en maatwertrainingen voor medewerkers. Je leert geheel volgens jouw eigen wensen de taal aansluitend op jouw beroepspraktijk.

Wij bieden bijvoorbeeld de online cursussen Frans, Spaans en Basic Dutch aan.

Bekijk hier onze online maatwertrainingen:

Ik wil meer informatie over een online maatwerktraining

Zijn jullie online cursussen ook toegankelijk voor externen?

Externen kunnen zich aanmelden voor een groot deel van onze cursussen. Bekijk ons aanbod hier.

Het lukt mij niet om in te schrijven. Hoe nu verder?

Heb je al een account bij Wageningen in’to Languages? Een account is namelijk vereist om je in te kunnen schrijven voor een cursus. Maak een account aan via deze link.

Het kan zijn dat je browsergeheugen onze website blokkeert. Mogelijk is het nodig om je cookies en cachegeheugen te verwijderen.

Lukt het na de bovenstaande stappen niet om in te loggen? Neem dan contact op met het Service Centre.

Wanneer wordt er gekozen voor een verkorte cursusopzet?

Wageningen in’to Languages hanteert bij veel cursussen een minimum aantal deelnemers van 10 personen. In de praktijk zien we dat dit niet altijd haalbaar is. Om de cursisten zo goed mogelijk te kunnen bedienen, bieden wij (indien mogelijk) met een kleinere groep deelnemers een cursus in verkorte vorm aan. Met een kleine groep deelnemers is er sprake van meer persoonlijke aandacht tijdens de les en is er minder tijd nodig om een bepaalde hoeveelheid aan materiaal te behandelen.  

De cursusprijs blijft bij deze opzet hetzelfde. Het behaalde resultaat aan het eind van de cursus verandert namelijk niet. Daarnaast kunnen we op deze wijze kostendekkend werken.

Wanneer wij een andere opzet overwegen, dan vragen wij altijd vooraf of u akkoord gaat. U kunt erop vertrouwen dat wij cursussen niet inkorten als dit inhoudelijk onverantwoord is. In deze gevallen annuleren wij de cursus.