Richtlijnen Taalgebruik

Wageningen University & Research (WUR) is een internationale universiteit waar meer dan honderd nationaliteiten zijn vertegenwoordigd. Effectieve communicatie in zowel het Engels als het Nederlands is van essentieel belang, zodat we elkaar op de campus goed verstaan, optimaal kunnen samenwerken en iedereen zich prettig en veilig kan voelen op het werk. Daarom heeft WUR richtlijnen voor taalgebruik opgesteld. Onderdeel hiervan is dat de universiteit cursussen Engels en Nederlands voor haar medewerkers faciliteert. Met toestemming van je leidinggevende kun je dan kosteloos een cursus volgen. Naast taalvaardigheid vindt de universiteit integratie belangrijk, want aangetrokken talent wil de universiteit graag behouden. Om die reden kunnen ook partners van expats in aanmerking komen om kosteloos een cursus Nederlands te volgen.

Wat moet je doen om kosteloos een cursus Engels of Nederlands te kunnen volgen?

 1. Vraag eerst toestemming aan je leidinggevende
  Wil je in aanmerking komen om kosteloos een cursus Engels of Nederlands te volgen? Neem dan altijd eerst contact op met je leidinggevende. Je hoort dan of je in aanmerking komt en welke stappen je moet ondernemen.
 2. Laat dan je niveau vaststellen
  Voor cursussen Engels dien je altijd eerst een online OOPT aan te vragen via into@wur.nl. Met een OOPT stellen we je huidige taalniveau vast.
  Voor cursussen Nederlands kijken we tijdens een intakegesprek welk niveau het beste bij je past. Een telefonische intake kun je plannen door je telefoonnummer te sturen naar into@wur.nl. Heb je nog helemaal geen basis van het Nederlands dan kun je je zonder intake aanmelden voor Basic Dutch 1.
 3. Meld je aan
  Als je toestemming hebt om een cursus te volgen, en je weet wat je niveau is, dan kun je je via deze website aanmelden voor een cursus Engels of Nederlands.

Heb je vragen over Richtlijnen Taalgebruik WUR?
Wil je meer informatie over de Richtlijnen Taalgebruik, neem dan contact op met Joyce van der Velde via:
T: +31 (0)317 48 08 93
M: joyce.vandervelde@wur.nl

Heb je vragen over cursussen Engels of Nederlands?
Heb je vragen over onze cursussen, de OOPT of een intakegesprek? Neem dan met een van onze medewerkers contact op via:
T: : +31 (0)317 48 25 52
E: into@wur.nl