Richtlijnen Taalgebruik

Op Wageningen University & Research (WUR) zijn meer dan honderd nationaliteiten vertegenwoordigd. Om effectieve communicatie en optimale samenwerking te bevorderen, heeft WUR richtlijnen voor taalgebruik opgesteld. Onderdeel hiervan is dat de universiteit cursussen Engels en Nederlands voor haar medewerkers faciliteert. Daarnaast kunnen partners van expats in aanmerking komen voor een cursus Nederlands op kosten van de afdeling waar de WUR-medewerker werkzaam is.

Hieronder lees je hoe je van deze regeling gebruik kunt maken.

Wat moet je doen om op kosten van je afdeling een cursus Engels of Nederlands te kunnen volgen?

 1. Vraag eerst toestemming aan je leidinggevende
  WUR-werknemers en hun partners hebben er recht op om op kosten van de afdeling/kenniseenheid waar de medewerker werkzaam is een cursus te volgen die onder de Richtlijn Taalgebruik valt. Dit is afgesproken met de algemeen directeuren van de kenniseenheden. Om gebruik te kunnen maken van deze regeling, dien je altijd eerst contact op te nemen met je leidinggevende. Je hoort dan of je in aanmerking komt en welke stappen je moet ondernemen.
 2. Laat dan je niveau vaststellen
  Voor cursussen Engels dien je altijd eerst een online OOPT aan te vragen via into@wur.nl. Met een OOPT stellen we je huidige taalniveau vast.
  Voor cursussen Nederlands kijken we tijdens een intakegesprek welk niveau het beste bij je past. Een telefonische intake kun je plannen door je telefoonnummer te sturen naar into@wur.nl. Heb je nog helemaal geen basis van het Nederlands dan kun je je zonder intake aanmelden voor Basic Dutch 1.
 3. Meld je aan
  Als je toestemming hebt om een cursus te volgen, en je weet wat je niveau is, dan kun je je via deze website aanmelden voor een cursus Engels of Nederlands.
 4. Vragen?
  Als cursisten of hun partners tegen problemen of afwijzing aanlopen, kunnen zij bij hun HR afdeling terecht. Bij vragen kunnen de afdelingen terecht bij hun eigen directie.

Heb je vragen over Richtlijnen Taalgebruik WUR?
Verdere toelichting over de Richtlijnen Taalgebruik is via deze link te lezen. Wil je meer informatie over de Richtlijnen Taalgebruik, neem dan contact op met Edgar Tijhuis via:
M: edgar.tijhuis@wur.nl

Heb je vragen over cursussen Engels of Nederlands?
Heb je vragen over onze cursussen, de OOPT of een intakegesprek? Neem dan met een van onze medewerkers contact op via:
T: : +31 (0)317 48 25 52
E: into@wur.nl