Thuispracticum Plantgezondheid - Penicillium

Bijzonder eigenlijk hoe weinig het bijvoorbeeld in het nieuws over de gezondheid van planten gaat. Planten mogen ziektes dan wel niet kunnen overbrengen op mensen, ze staan wel aan de basis van ons bestaan door het omzetten van anorganische stoffen in organische stoffen die wij kunnen eten. Wageningen University & Research doet veel onderzoek naar hoe voorkomen kan worden dat planten ziek worden. Dit om te zorgen dat de voedselproductie niet in gevaar komt en er voldoende voedsel geproduceerd kan worden om de wereldbevolking te voeden.

Om plantgezondheid meer onder de aandacht te krijgen heeft Stichting Biowetenschappen en Maatschappij het cahier Plantgezondheid uitgebracht. Het cahier staat vol met informatie over hoe we kunnen voorkomen dat planten ziek worden.

Samen met een onderzoeker van Wageningen Plant Research ontwikkelden we een practicum dat leerlingen thuis kunnen uitvoeren. Welke behandeling werkt het beste tegen Penicillium op sinaasappel? De leerlingen gaan kijken hoe ze kunnen voorkomen dat Penicillium zich ontwikkelt op voedingsmiddelen. Het bijbehorende Biocahier over plantgezondheid geeft inzicht in plantenziekten en de manier waarop we planten 'beter maken'.

Gratis cahier en practicum bestellen

Vraag het 'Practicum voor thuis: Plantgezondheid - Penicillium' en een geprint exemplaar van het cahier Plantgezondheid aan via de button.

Je krijg een geprint exemplaar Plantgezondheid opgestuurd. Mocht je meer exemplaren willen ontvangen, geef dit dan ook aan in het formulier.

Wil je het cahier liever digitaal lezen?

Download het dan gratis