Dossier
Effect van natuur op gezondheid
Een natuurlijke omgeving kan op verschillende manieren bijdragen aan de gezondheid van de mens, van kinderen tot ouderen. Wageningen University & Research onderzoekt het optimaal inrichten en beheren van de groene ruimte, de invloed van de inrichting van het landschap en de stedelijke omgeving op de sociale veiligheid en mogelijkheden om de bestaande groene ruimte beter te benutten om het gedrag van mensen positief te beïnvloeden.
Een natuurlijke omgeving kan op de volgende manieren bijdragen aan gezondheid van mensen:
- Herstel van stress
- Aanzetten tot sociaal contact
- Bijdragen aan een optimale ontwikkeling van kinderen
- Persoonlijke ontwikkeling en zingeving bevorderen
- Stimuleren tot bewegen
Recente publicaties
- Loodverlies en het gebruik van loodvervangers in de sportvisserij: analyses van de 2017-2021 Screening Surveys
- Groen vermindert stress
- Groen en Gezondheid in vogelvlucht
- De betekenis van natuur in en om de stad voor de gezondheid van haar inwoners
- Beleidsdenken over stedelijk groen en gezondheid: en de mate waarin dit zich laat onderbouwen vanuit het onderzoek
Alle publicaties (1986 - heden)
Bekijken
-
Atlas Critical Tourism Studies - Asia Pacific Tourism (Event)
-
How is knowledge production and use practiced in transdisciplinary research collaboration? Examining routines for water transformation
-
New Political Economy Initiative Rural Economy Workshop
-
Examining the presence and effects of coherence and fragmentation in the Gulf of Maine fishery management network
Regional Environmental Change (2025), Volume: 25 - ISSN 1436-3798 -
The function of the Wadden Sea in the life cycle of small pelagic fish
Estuarine, Coastal and Shelf Science (2025), Volume: 313 - ISSN 0272-7714 -
Citrus pectins impact the function of chicken macrophages
International Journal of Biological Macromolecules (2025), Volume: 286 - ISSN 0141-8130 -
More inputs of antibiotics into groundwater but less into rivers as a result of manure management in China
Environmental Science and Ecotechnology (2025), Volume: 23 - ISSN 2666-4984 -
Evolution-assisted engineering of E. coli enables growth on formic acid at ambient CO2 via the Serine Threonine Cycle
Metabolic Engineering (2025), Volume: 88 - ISSN 1096-7176 - p. 14-24. -
Multisensory contextual cues and information affect plant-based food choices and taste perception
Food Quality and Preference (2025), Volume: 126 - ISSN 0950-3293 -
Modelling and mapping maize yields and making fertilizer recommendations with uncertain soil information
Precision Agriculture (2025), Volume: 26, Issue: 1 - ISSN 1385-2256