Partnerships for the goals - WUR Sustainable Development Goal

17. Partnerschappen voor de doelen

Wageningen University & Research (WUR) organiseert op 30-31 augustus 2018 het internationale congres ‘Towards Zero Hunger: Partnerships for impact’ op de Wageningen Campus. Het doel van het congres is het slaan van bruggen tussen globale problemen en lokale oplossingen en tussen de verschillende stakeholders (politiek, wetenschap, handel, burgermaatschappij) om in nieuwe partnerschappen samen te werken aan het behalen van de zero hunger-doelen in 2030 (SDG2).

Met evidence-based sessies voor voedsel- en voedingszekerheid, het balanceren van synergieën en trade-offs tussen SDG’s en beleidsvorming en governance om de SDG’s te behalen, worden paden naar wezenlijke verandering geïdentificeerd. De doelgroepen die zijn uitgenodigd voor dit congres vertegenwoordigen onder andere de overheid, het bedrijfsleven, de burgermaatschappij en de wetenschap; hieronder bevinden zich ook jonge professionals en studenten.

De volgende generaties erbij betrekken

Onze volgende generaties spelen een belangrijke rol bij het bedenken van oplossingen voor huidige en toekomstige uitdagingen. Met hun ruimdenkende, gedurfde en verrassende ideeën kunnen studenten en jonge professionals leiders in de industrie, de wetenschap, politiek en maatschappelijke organisaties uitdagen om anders te denken en handelen. Wageningen University & Research nodigt jongeren uit om de Sustainable Development Goals te helpen behalen en roept hen op met oplossingen te komen.

Examples of WUR projects involving the next generation

Future Food Heroes

Future Food Heroes is het online jongerenplatform dat zich richt op de transitie van onze voedselsystemen. Stel hier je vragen, brainstorm, deel evenementen en activiteiten, informatie, kansen en kom in contact met gelijkgestemden en organisaties. Het centrale thema is de transitie naar de voedselsystemen van de toekomst, bekeken vanuit verschillende, overstijgende perspectieven om gezamenlijk tot oplossingen te komen. Het forum wordt actief gemodereerd om een waardevolle discussie tot stand te brengen binnen de richtlijnen van het onderwerp en fatsoen. De voertaal in deze groep is Engels.

Het centrale thema van deze groep is voedselsystemen en hun transitie. Bijdragen dienen verband te houden met het borgen van veilig en voedzaam eten voor iedereen; de transitie naar duurzame consumptiepatronen; het bevorderen van natuurvriendelijke productie; het bevorderen van rechtvaardige inkomens; of het bewerkstelligen van weerbaarheid tegen kwetsbaarheden, impact en stress.

Lees meer over het project

Wageningen Borlaug Youth Institute


In 2018 organiseert Wageningen University & Research Europa's eerste Borlaug Youth Institute, genoemd naar Nobelprijswinnaar dr. Norman E. Borlaug. Met dit programma worden 4/5/6 havo- en vwo-leerlingen uitgedaagd om creatieve, innovatieve en wetenschappelijke oplossingen te bedenken voor ‘het voeden van de wereldbevolking met behulp van de wetenschap’. Via interessante onderzoeksvragen en begeleiding door WUR-studenten en -hoogleraren spelen deze jongeren nu en in de toekomst een belangrijke rol bij het ‘voeden van de wereldbevolking’. Tijdens het Wageningen Borlaug Youth Institute op 31 augustus 2018 krijgen ze de kans om met wereldleiders, leiders uit de industrie en bekende wetenschappers te praten om hen te overtuigen van hun originele en baanbrekende ideeën. Een selecte groep leerlingen mag met hun kennis en creativiteit in oktober 2018 zelfs naar het Global Youth Institute in de Verenigde Staten om met jongeren en wereldleiders uit de rest van de wereld te praten over het ‘voeden van de wereldbevolking’.

Lees meer over het project