Gerrit Grijns Initiative

Van eiwitrijke, plantaardige producten tot persoonlijke voeding en lichte verwerkingstechnieken, er zijn kansen te over voor innovaties die voeding gezonder en duurzamer maken. Met de Gerrit Grijns Initiative biedt Wageningen University & Research (WUR) de voedselindustrie de fundamentele kennis en inzichten die het nodig heeft voor innovaties.

In de Gerrit Grijns Initiative werken meer dan 25 hoogleraren uit verschillende disciplines samen met het bedrijfsleven, overheden en andere kennispartners om innovaties tot stand te brengen ten behoeve van een lang en gezond leven voor iedereen.

WUR is een van de weinige onderzoeksinstellingen in de wereld die zich bezighouden met onderzoek gericht op de volksgezondheid. De Gerrit Grijns Initiative brengt de kennis en infrastructuur bijeen die de maatschappij nodig heeft om de meest complexe voedings- en gezondheidsvraagstukken op te lossen

Voedsel heeft een belangrijk effect op het lichamelijk en geestelijk welzijn en functioneren van de mens, of het nu om zuigelingen of honderdjarigen gaat. WUR is een wereldleider in het oplossen van complexe voedings- en gezondheidsvraagstukken. Onze brede kennis en deskundigheid op het gebied van voeding, gezondheid en de productie van gezond, kwalitatief hoogwaardig en lekker eten, maakt ons een internationale koploper.

Thema's

De Gerrit Grijns Initiative maakt gebruik van de kracht van voedsel en voeding om de functionele gezondheid te bevorderen, waardoor het aantal gezonde levensjaren stijgt. Door de beschikbare expertise in de Agrotechnology & Food Sciences Group en Animal Sciences Group samen te voegen kan Wageningen Universiteit de uitdagingen in dit zich snel ontwikkelende domein het hoofd bieden. Het initiatief is georganiseerd rondom drie thema’s: eiwit kwaliteit, lichte voedselverwerking en doelgerichte voeding.