Archief - 2018
-
Longread: Vissen is keuzes maken, elke dag weer
22 oktober 2018 - Onderzoeker Geert Hoekstra vindt hij het belangrijk om ondernemers in de dagelijks praktijk te spreken. Juist dan kom je volgens hem met overheid en... -
’Ik vind het belangrijk dat ongezond eten niet zomaar afgedaan wordt als iets wat impulsief is’
13 september 2018 - Emely de Vet, hoogleraar Gezondheidscommunicatie en Gedragsverandering, en Sanne Boesveldt, universitair hoofddocent Sensoriek en Eetgedrag, hielden... -
'De consument speelt een sleutelrol in het aangaan van maatschappelijke uitdagingen'
13 september 2018 - Is er een manier om voedselproductie duurzamer te maken en tegelijkertijd mensen te stimuleren om gezonder te eten? Kunnen kleine aanpassingen aan ons... -
Impact droogte op Nederlandse land- en tuinbouw
24 augustus 2018 - Zelfs indien de huidige droogte en hitte nu stoppen wordt in de Nederlandse melkveehouderij, melkgeitenhouderij en op akkerbouwbedrijven met... -
Het vertrouwen van de boer daalt sneller
23 augustus 2018 - In het tweede kwartaal van 2018 daalt het vertrouwen van ondernemers harder dan in de afgelopen drie metingen. De Agro Vertrouwensindex zakte dit... -
Nederland draagt bij aan duurzame sojaproductie in herkomstlanden
26 juli 2018 - De Nederlandse diervoedersector is overgegaan op uitsluitend gebruik van gecertificeerde soja in diervoeder, waarvan een deel RTRS-gecertificeerd....