Leefomstandigheden & duurzaamheid

Stabiele en duurzame leefomstandigheden op het platteland en omringende gebieden zijn van groot belang om op de lange termijn zeker te zijn van hoogwaardige, stabiele en duurzame landbouwproducten. Het verbeteren van landbouw communities is onderdeel van veel duurzaamheidsstrategieen, maar progressie maken op dit gebied is een grote uitdaging.

Wilt u de bestaansmogelijkheden op het platteland verbeteren om de duurzaamheidsprestaties van uw bedrijf te verhogen? Dan kunt u veel doen en veel bereiken binnen uw invloedssfeer. Wageningen University & Research kan u helpen uw doelen te bereiken en uw concurrentie een stap voor te blijven.

WUR heeft economische, sociale, milieu en technische kennis om de rurale leefomstandigheden te verbeteren in verschillende ketens.

Welvarende en duurzame rurale gemeenschappen zijn van belang voor de gehele leveringsketen

Of u nu de focus wilt leggen op herbebossing, de strijd tegen illegale arbeidspraktijken (bv. kinderarbeid en onderbetaalde arbeid), veiligere arbeidsomstandigheden op plantages of trainingen en onderwijs aan families en gemeenschappen, onze cyclus voor duurzaamheidsbeheer bestaat uit vijf stappen die u dichter bij uw duurzaamheidsdoelen brengen.

We kunnen aanbevelingen voor toekomstige activiteiten geven door een concreet en haalbaar strategie- en interventieplan op maat op te stellen, door monitoring en aanpassen van incentive-systemen en door het evalueren van de uitkomsten hiervan. We kunnen dit voor de volledige cyclus of voor specifieke stappen doen.

We zijn actief in vele gewasketens op diverse continenten

We zijn actief in diverse leveringsketens (bv. cacao, koffie, thee, soja, palmolie, kokosnoot, groente en fruit, zuivel en aquacultuur) op drie continenten (Afrika, Latijns-Amerika en Aziƫ). Hier meten en monitoren we de voortgang en initiƫren we haalbare interventies die boerengemeenschappen, het milieu en bedrijven ten goede komen.

Onze nulmeting en due dillegence van omstandigheden op het platteland (inkomsten van boerenbedrijven, arbeidsomstandigheden, goede landbouwpraktijken) en project-impactevaluaties bieden u nieuwe inzichten in de stappen die u zelf en samen met partners kunt nemen om uw doelen te bereiken. Op deze manier kunnen wij u helpen een duurzame impact te hebben op de producten in uw leveringsketen.

Onze duurzaamheidsmanagement-cyclus

Duurzaamheidsmanagement cyclus

U kunt onze expertise ook inhuren voor een specifiek onderdeel