Eiwitten

Nieuwe Eiwitbronnen

Van schimmels tot zeewier: ingrediëntenleveranciers die duurzaam eiwit op de markt willen brengen, hebben steeds meer bronnen om uit te putten. De kunst is de meest kansrijke eruit te pikken en vraag en aanbod op het juiste moment bij elkaar te brengen. Wageningen Food & Biobased Research biedt bedrijven de marktkennis die hiervoor nodig is en helpt hen solide business cases te bouwen.

Eiwitvoorziening en -vraag

Hoe ontwikkelt de marktvraag naar dit eiwit zich? Is de vraag naar eiwit groter dan de huidige eiwitvoorziening? Welke productiecapaciteit is haalbaar? En welke technologische investeringen zijn nodig voor de extractie van een duurzamer eiwit? Bedrijven die duurzame eiwitten op de markt willen introduceren, moeten heel wat vooronderzoek doen. Wageningen Food & Biobased Research geeft hen de inzichten die nodig zijn om de juiste beslissingen te maken en ondersteunt hen bij het uitstippelen van een doordachte groeistrategie. Bedrijven kunnen hiermee nieuwe waardeketens creëren en zo hun concurrentiepositie versterken.

Eiwitbiomassastromen

Bij Wageningen Food & Biobased Research volgen we de ontwikkelingen in de markt van duurzame eiwitten al twintig jaar op de voet. Onze experts werken met geavanceerde - in eigen huis ontwikkelde - wiskundige modellen. Daarmee brengen ze in beeld hoeveel van welke soorten eiwit landen en gebieden in- en uitgaat. Ze volgen deze eiwitbiomassastromen in de tijd, en voorspellen hoe eiwitvoorziening en -vraag zich de komende jaren ontwikkelen; cijfers die ze vertalen naar concrete aanbevelingen voor een groeistrategie. Samen met bedrijven bepalen zij bovendien de unieke verkoopargumenten - denk bijvoorbeeld aan voedingswaarde, functionaliteit en duurzaamheid - en het marktpotentieel van eiwitten die geleverd worden.

Meer weten?

De markt veroveren met duurzaam eiwit? Wageningen Food & Biobased Research helpt bij het bouwen van solide business cases. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.