Drugs

Drugs

Wageningen Food Safety Research heeft uitgebreide expertise op het gebied van de analyse van drugs en drugsprecursoren in milieumonsters, voedselmonsters en biologische monsters van dieren en mensen.

Drugslaboratoria

Af en toe wordt er afval van illegale drugslaboratoria gedumpt in het milieu. Deze stoffen kunnen vervolgens in de voedselketen of op gewassen terechtkomen. Het is echter mogelijk om grond, water en andere monsters te analyseren om deze drugs of drugsprecursoren te detecteren.

Geavanceerde technologie maakt het mogelijk om monsters van menselijk haar, urine en andere materialen te testen op drugs en drugsprecursoren of metabolieten van drugs. Door te kijken naar oudere sporen van drugs in haarmonsters kan ook worden ingeschat wanneer de drugs werden gebruikt en of dit gebruik chronisch of incidenteel was.

Actieve stof

De hoeveelheid THC, actieve inhoudsstof van cannabis en CBD in preparaten zoals CBD-olie, hennep en cannabis worden geanalyseerd met behulp van LC-MS/MS. Dit heet kwantificering.

Onafhankelijk

Wageningen Food Safety Research is een onafhankelijk onderzoeksinstituut dat deel uitmaakt van Wageningen University & Research. Onze medewerkers hebben de kennis en expertise om de aanwezigheid van deze stoffen te detecteren en de concentratie ervan zelfs bij een laag niveau te kwantificeren.