Internships Wageningen Food Safety Research

Kom jij bij ons stage lopen?

Je werkt bij Wageningen University & Research dagelijks aan het verbeteren van de kwaliteit van leven. Dat is onze missie, dat doen wij al jaren én met succes. We zijn daarom altijd op zoek naar talentvolle studenten die met hun expertise hier een bijdrage aan willen leveren.

CSI in de voedselketen en jij bent erbij!

Wageningen Food Safety Research is gespecialiseerd in het onderzoek naar veilig en betrouwbaar voedsel. Wij geven antwoord op vele soorten vragen.

  • Welke gifstoffen zitten er in de plant?
  • Is dat biologische ei wel echt biologisch?
  • Bevat deze chocolade inderdaad 70% cacao?
  • Is deze vis vers of ontdooid?
  • Heeft deze kip antibiotica gehad?
  • Zitten er ziekteverwekkende bacteriën of virussen in ons voedsel?
  • Welke alternatieven zijn er voor dierenproeven?
  • Hoe veilig is het eten van insecten?

Veilig en betrouwbaar voedsel

Voor het antwoord op bovenstaande vragen hebben we veel verschillende onderzoeksexpertise en technieken nodig, maar vooral ook gedreven en enthousiaste mensen. Ben jij dat? En ben je ook op zoek naar een stageplaats of een afstudeeronderwerp? Dan ben je bij ons aan het goede adres!

Afstuderen bij Wageningen Food Safety Research

Ambitieus

Wageningen Food Safety Research kenmerkt zich door een gezellige, maar vooral ook ambitieuze sfeer. Ons instituut speelt een belangrijke rol bij grotere en kleinere crises in de voedselveiligheid. Wij zoeken mensen die het leuk vinden deze wereld eens van dichtbij te bekijken.

Speuren naar stoffen

Wij speuren o.a. naar verboden groeihormonen, geneesmiddelen, bestrijdingsmiddelen, giftige plantenstoffen, virussen, bacteriën, nanodeeltjes, zware metalen, dioxines.

Stages bij Wageningen Food Safety Research

Onbekende stoffen, forensisch onderzoek, voedselfraude

Meestal zoeken we naar bekende stoffen, maar we vinden ook onbekende stoffen die een schadelijke werking kunnen hebben. We doen forensisch onderzoek en zo vinden we bijvoorbeeld de oorzaak van een vervuiling. Verder tonen we voedselfraude aan. Daarbij moet je denken aan fraude met bestanddelen van voeding. En we kijken ook of de herkomst van een product of de productiewijze wel klopt. Dit boeiende onderzoek doen we door middel van het gebruik van zeer uitgebreide en moderne onderzoeksfaciliteiten.

Is een stof veilig?

We kijken naar de samenstelling van voeding in de brede zin van het woord. Hoe veilig is een stof? Op basis van de gevonden info schatten we eventuele voedselveiligheidsrisico’s in. Door in het lab het verteringsproces na te bootsen (zonder proefdieren!) kunnen we bijvoorbeeld zien wat er met de stoffen in een voedingsmiddel gebeurt tijdens de vertering en opname.

De beste onderzoeksfaciliteiten

Ons onderzoek doet ertoe en we voeren het uit met de beste faciliteiten. Hierdoor kunnen we ook steeds nieuwe methoden ontwikkelen om nog beter en sneller te meten.