Wist je dat Wageningen University & Research in 2017, 2018, 2019, 2020 en 2021 door GreenMetric is uitgeroepen tot de groenste en meest duurzame universiteit ter wereld?

We bevinden ons in goed gezelschap - in 2020 waren de Universiteit van Oxford en de Universiteit van Nottingham de nummer 2 en 3 op de lijst. Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) zijn zeer belangrijke uitgangspunten voor Wageningen University & Research. Meer weten over wat we doen? Hier vind je een overzicht van de resultaten tot nu toe en kun je ons Duurzaamheidsverslag downloaden met in hoofdstuk 4 alles over onze activiteiten en resultaten.

309-002 WUR Up to images2.jpg

De UI GreenMetric World University Ranking is een initiatief van Universitas Indonesia dat in 2010 werd gelanceerd om campussen van universiteiten wereldwijd te rangschikken op duurzaamheid. Het doel van GreenMetric is om een ​​duurzame impact te hebben op universiteiten over de hele wereld. Bijvoorbeeld door duurzaamheid op universiteiten te stimuleren en partnerschappen op het gebied van duurzaamheid te faciliteren (lees hier meer).

Welke onderwerpen worden er beoordeeld? GreenMetric hanteert criteria die gericht zijn op zes onderwerpen op het gebied van duurzaamheid: Setting & Infrastructure, Energy & Climate Change, Waste, Water, Transportation en Education & Research.

Wil je meer weten over de methodiek die GreenMetric hanteert, lees het hier.

309-002 WUR Up illustrations2.jpg