Ga naar de inhoud

dr. G (Gerry) Jager

dr. G (Gerry) Jager

Associate Professor

Biografie

Biografie

Gerry Jager is neuropsycholoog en universitair hoofddocent in Sensoriek en Eetgedrag bij Wageningen University and Research (WUR). 

Haar expertise betreft de psychobiologie van voedselvoorkeuren, voedsel keuze en eetgedrag, in het bijzonder de rol van cognitieve en affective factoren bij de ontwikkeling van voedselvoorkeuren en eetgedrag. Ze is met name geinteresseerd in de ontwikkeling van smaak- en voedselvoorkeuren en een gezond eetpatroon bij kinderen. Ze is auteur van meer dan 70 wetenschappelijke peer-reviewed artikelen en boek hoofdstukken, is lid van (inter)nationale advies en wetenschappelijke commissies, en is voorzitter van de UHD-klankbord groep van het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH). Ze kreeg onderzoekssubsidies van overheids- en niet-overheids organisaties (~ 2m€) en begeleidde meer dan 10 promovendi.

Gerry studeerde Neuropsychologie en Cognitieve Neurowetenschappen bij de Universiteit van Utrecht, waar ze ook haar doctoraat behaalde. Sinds 2010 is ze staflid bij de Divisie van Humane Voeding en Gezondheid, vakgroep Sensoriek en Eetgedrag van Wageningen Universiteit.   

Nevenwerkzaamheden - dr. G (Gerry) Jager

Nevenwerkzaamheden
  • Food Quality and Preference (1-5-2018/31-12-2099)
  • LNVH (20-5-2020/31-12-2099)
Over

Personal information

Adres

Stippeneng 4, 6708WE, WAGENINGEN

Post adres

Postbus/POBox 17, 6700AA, WAGENINGEN

Gebouw

Helix, 124, 1028

Telefoon

+31317485850

Secretariaat

+31317480100

Expertises

Voeding van de mens, Psychologie, Voedingsgedrag, Voedselvoorkeuren, Voedingsonderzoek bij de mens

Onderafdeling

Menselijke voeding en gezondheid