dr.ing. G (Gerrit) Polder

dr.ing. G (Gerrit) Polder

Machine Vision and Phenotyping

Gerrit is senior onderzoeker Beeldanalyse en Machinevisie bij de afdeling Kastechniek van Wageningen Universiteit en Researchcentrum. In 1985 behaalde hij een B.Sc. in elektronica aan de HAN Hogeschool in Arnhem, Nederland. Na een aantal jaren in beeldverwerking en aanverwante onderwerpen te hebben gewerkt, behaalde hij in 2004 een Ph.D. van de Technische Universiteit Delft over spectrale beeldvorming voor het meten van biochemicaliën in plantaardig materiaal. Vanaf 2004 werk ik bij Wageningen Universiteit aan machine vision en robotica projecten in de landbouw.

Onderzoeksinteresses zijn beeldvormende spectroscopie en spectrale beeldvorming voor ziektedetectie en geautomatiseerde fenotypering van planten met hoge doorvoer. Daarnaast sensorfusie (kleur, fluorescentie en infrarood) voor het monitoren van de plantgezondheid met behulp van een robotsysteem, en andere projecten gericht op landbouwonderzoek.

Gerrit is (co-)auteur van 3 hoofdstukken in boeken en meer dan 90 artikelen in peer-reviewed tijdschriften (https://research.wur.nl/en/persons/gerrit-polder/) en congresverslagen en actief lid van het Vision + Robotics-programma van WUR, dat meer dan zestig WUR-experts op het gebied van machinaal leren, computervisie, spectrale beeldvorming en robotsystemen samenbrengt.

Jaarlijks in juli organiseerd Wageningen University & Research de Summer School 'Image Analysis for Plant Phenotyping'.