G (Guido) Camps PhD

G (Guido) Camps PhD

Researcher

Guido Camps is een senior onderzoeker @WUR en @OnePlanet Research Center op het gebied van voeding en Artificial Intelligence, sensor ontwikkeling om voedselinname te bepalen en MRI visualisatie van digestie. Hij studeerde diergeneeskude in Utrecht, AI in Nijmegen, Data Science/Information Technology aan Harvard University en deed zijn promotieonderzoek op het gebied van voeding aan Wageningen University.

Op dit moment begeleidt hij 5 promovendi en een Post-Doc die allen via verschillende wegen technologie proberen te gebruiken om voeding beter te gebruiken en zijn werk wordt vaak opgepikt in de media. Bijvoorbeeld verzadigingsonderzoek voor het Algemeen Dagblad, Universiteit van Nederland en Quest magazine

Hij geeft les bij verschillende vakken, op het gebied van voeding en technologie, communicatie en fysiologie. In zijn vrije tijd houdt hij van bakken en koken (andersoortig voedingsonderzoek) en het buitenleven. 

Guido Camps is wetenschappelijk directeur bij het Innovation Center of Artificial Intelligence (ICAI) Lab for Precision Health, Nutrition and Behavior. Hij is lid van de wetenschappelijke adviesraad van de Maag Lever Darm Stichting.

Guido Camps staat bij de Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen regregistreerd als voedingswetenschapper.