dr. MJC (Marcel) Rozemeijer

dr. MJC (Marcel) Rozemeijer

Onderzoeker Blue Growth and Marine Grondstoffen Extractie

Ik ben een expert in de ecologie en effecten van het onttrekken van grondstoffen en hulpbronnen aan het mariene milieu. Deze grondstoffen reiken van zandwinning voor kustverdediging en infrastructuur tot de metaal-, polyfosfaten- en gasmethaanwinning uit de diepzee. Ik heb deze velden bestudeerd in een wetenschappelijke benadering en ook in meer toegepaste zin als programmamanager van een monitoring- en evaluatieprogramma voor zandwinning en als adviseur voor verschillende milieueffectbeoordelingen voor zandwinning.

Ik geniet ervan om kennis en wetenschap toepasbaar te maken voor beleid en management, een vertaler tussen verschillende werelden. Door mijn hoge creativiteit en intuïtie ben ik in staat om een ??breed scala aan vakgebieden te betreden en met innovatieve oplossingen te komen.

Ook op het gebied van Integrated Coastal Zone Management ben ik actief met innovatieve kustverdedigings- en communicatiespellen om uitwisseling tussen belanghebbenden te mobiliseren. Op het gebied van waterecologie heb ik estuaire dynamiek, wetlands, koraalrif ecologie, eutrofiëring van zoetwatersystemen, afvalwaterbehandeling, transport van zwevende deeltjes (SPM) en vislarven, modellering van hydrodynamica, SPM en fytoplankton bestudeerd. Mijn PhD is in Environmental and Toxicological Chemistry.