prof.dr.ir. KA (Kasper) Hettinga
prof.dr.ir. KA (Kasper) Hettinga
Hoogleraar Zuivelverwerking en functionaliteit
Ga snel naar
Biografie
Biografie
Kasper Hettinga werkt als persoonlijk hoogleraar "Dairy processing & Functionality" bij de leerstoelgroep "Food Quality and Design" op het gebied van zuivelkunde. Na het afronden van zijn promotieonderzoek heeft hij een eigen onderzoeksgroep opgebouwd op het gebied van de functionaliteit van melkeiwit. Het doel hiervan is de relatie tussen voedselverwerkingsprocessen en de eigenschappen van eiwit op te helderen, waarbij de nadruk ligt op vertering en immuunreactie van eiwit die een rol spelen bij de gezondheid van pasgeborenen.
Nevenwerkzaamheden - prof.dr.ir. KA (Kasper) Hettinga
Nevenwerkzaamheden
- Tamarack Biotics (1-6-2014/31-12-2099)
Giving advice (few hours per year) on milk composition and milk processing to Tamarack Biotics LLC, in Fresno, CA, USA. - NewMilkLab N.V. (1-1-2021/31-12-2099)
- Kate Farms (1-3-2023/31-12-2099)
- Nederlands Nationaal comité - International Dairy Federation (8-9-2017/31-12-2099)
Over
Personal information
Adres
Bornse Weilanden 9, 6708WG, WAGENINGEN
Post adres
Postbus/POBox 17, 6700AA, WAGENINGEN
Gebouw
AXIS X, 118, Flex
Telefoon
+31317482401
Secretariaat
+31317482520
Expertises
Voedselkwaliteit en -veiligheid, Voedingswetenschappen, Voedselchemie, Levensmiddelentechnologie, Voedingswetenschappen en levensmiddelentechnologie, Eiwitdetectie, Eiwitexpressieanalyse, Chemometrie, Rauwe melk, Melkkwaliteit, Melk testen, Zuivelchemie, Melkproducten, Zuivelwetenschap, Analytische scheikunde
Onderafdeling
Food Quality and Design