Ga naar de inhoud

prof.dr.ir. KA (Kasper) Hettinga

prof.dr.ir. KA (Kasper) Hettinga

Hoogleraar Zuivelverwerking en functionaliteit

Biografie

Biografie

Kasper Hettinga werkt als persoonlijk hoogleraar "Dairy processing & Functionality" bij de leerstoelgroep "Food Quality and Design" op het gebied van zuivelkunde. Na het afronden van zijn promotieonderzoek heeft hij een eigen onderzoeksgroep opgebouwd op het gebied van de functionaliteit van melkeiwit. Het doel hiervan is de relatie tussen voedselverwerkingsprocessen en de eigenschappen van eiwit op te helderen, waarbij de nadruk ligt op vertering en immuunreactie van eiwit die een rol spelen bij de gezondheid van pasgeborenen.

Nevenwerkzaamheden - prof.dr.ir. KA (Kasper) Hettinga

Nevenwerkzaamheden
  • Tamarack Biotics (1-6-2014/31-12-2099)
    Giving advice (few hours per year) on milk composition and milk processing to Tamarack Biotics LLC, in Fresno, CA, USA.
  • NewMilkLab N.V. (1-1-2021/31-12-2099)
  • Kate Farms (1-3-2023/31-12-2099)
  • Nederlands Nationaal comité - International Dairy Federation (8-9-2017/31-12-2099)
Over

Personal information

Adres

Bornse Weilanden 9, 6708WG, WAGENINGEN

Post adres

Postbus/POBox 17, 6700AA, WAGENINGEN

Gebouw

AXIS X, 118, Flex

Telefoon

+31317482401

Secretariaat

+31317482520

Expertises

Voedselkwaliteit en -veiligheid, Voedingswetenschappen, Voedselchemie, Levensmiddelentechnologie, Voedingswetenschappen en levensmiddelentechnologie, Eiwitdetectie, Eiwitexpressieanalyse, Chemometrie, Rauwe melk, Melkkwaliteit, Melk testen, Zuivelchemie, Melkproducten, Zuivelwetenschap, Analytische scheikunde

Onderafdeling

Food Quality and Design