prof.dr.ir. RM (Remko) Boom
prof.dr.ir. RM (Remko) Boom
Hoogleraar/Leerstoelhouder
Ga snel naar
Biografie
Biografie
Nevenwerkzaamheden - prof.dr.ir. RM (Remko) Boom
Nevenwerkzaamheden
- Novo Nordisk Foundation (21-6-2020/31-12-2099)
De Novo-Nordisk Foundation sponsort academisch onderzoek op natuurwetenschappelijk, humanitair en sociaal gebied, bij Deense, Zweedse, Noorse, IJslandse en Finse universiteiten en andere non-profit onderzoeksinstellingen. Ik ben 1 van de 7 leden van de commissie (allen hoogleraren) voor de selectie van projecten in de Plantenwetenschappen, Landbouwwetenschappen en Levensmiddelen-/biotechnologie. - DSM (1-5-2024/1-5-2026)
Mijn rol is om DSM-Firmenich te adviseren aangaande hun wetenschappelijk onderzoek en innovatie. - Universiteit van Kopenhagen (1-1-2023/1-1-2028)
De functie betreft een aanstelling als bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Kopenhagen, bij het departement of Food Science (UCPH-FOOD). Het werk behelst het met enige regelmaat in Kopenhagen deelnemen aan activiteiten op het gebied van onderwijs en onderzoek, op het gebied van verduurzaming van de productie van levensmiddelen. Bijkomend doel is het zoeken naar verdere synergie tussen UCPH en Wageningen Univeirsiteit en Research. - The Protein Brewery (1-1-2021/1-1-2026)
The Protein Brewery is een innovatieve startup/scaleout die via precisiefermentatie nieuwe, duurzame eiwitbronnen mogelijk maakt, door gebruik te maken van zijstromen in de levensmiddelenindustrie. Het bedrijf heeft een wetenschappelijke adviesraad van 4 mensen, waarvan ik er een ben. - Annual Reviews in Food Science and Technology (1-1-2024/31-12-2099)
ARFST is a Journal on Food Science and Technology that publishes reviews on specific topics. It is published by Annual Reviews, a non-profit publisher. As part of the editorial committee I co-advise on subjects and authors to be invited to submit to the Journal. I also review the manuscripts submitted, and advise on acceptance and changes. - Vivici BV (1-9-2024/1-9-2028)
De Wetenschappelijke Adviesraaad adviseert Vivici over wetenschappelijke ontwikkelingen op het veld van Vivici (preciseifermentatie van zuiveleiwitten), en adviseert Vivici op wetenschappelijk gebied op haar onderzoeks- en ontwikkelactiviteiten. - Universiteit van Kopenhagen (1-3-2025/11-8-2032)
De functie betreft een aanstelling als hoogleraar aan de Universiteit van Kopenhagen, bij het departement of Food Science (KU-FOOD). De leeropdracht behelst het opzetten en ontwikkelen van een onderzoekgroep ten bate van begrip van complexe levensmiddelenmaterialen, en het inzetten van dat begrip voor verduurzaming van onze levensmiddelenproductie. Tweede doel is het identificeren en faciliteren van verdere synergie tussen Deense instellingen en Wageningen Universiteit en Research.
Over
Personal information
Adres
Bornse Weilanden 9, 6708WG, WAGENINGEN
Post adres
Postbus/POBox 17, 6700AA, WAGENINGEN
Gebouw
AXIS X, 118, X1119
Telefoon
+31317482884
Secretariaat
+31317480698
Expertises
Levensmiddelen- en bioproceskunde, Voedingswetenschappen, Voedselbiotechnologie, Voedselconversie, Conversie, Bioproceskunde, Voedseltechniek, Eiwit, Chemische technieken, Modellen, Voedselverwerking, Membranen, Proceskunde, Levensmiddelenproceskunde, Modelleren
Onderafdeling
Food Process Engineering