Ga naar de inhoud

SM (Stefan) ten Voorde, MSc

SM (Stefan) ten Voorde, MSc

Promovendus / Promovendus

Biografie

Biografie

Stefan, uit Nederland, is een PhD kandidaat bij FQD en FPE. Na een bachelor Technische Bedrijfskunde in Groningen behaalde hij in Wageningen zijn MSc Levensmiddelentechnologie. 

Gedurende de periode 2021-2023 voltooide hij zijn MSc-thesis "Evaluating the potential of aqueous oleosome extraction to produce resource-efficient oil-in-water emulsions from capsicum seeds" en deed hij twee stages: één over plantaardige proteïne-extractie uit bierborstel (Evergrain, Leuven) en één over Single Cell Protein (SCP) productie op agrarische co-producten (Agrifirm, Den Bosch).

In november 2023 begon hij aan zijn PhD waarin hij microbieel geproduceerde melkeiwitten (ß-lactoglobulin) onderzoekt als ingredient voor het produceren van nieuwe structuren die zachte zuivelproducten als ricotta, yogurt of mascarpone kunnen nabootsen. Het project wordt begeleid door dr. Etske Bijl (FQD) en dr. Julia Keppler (FPE).

Over

Personal information

Expertises

Zuivelchemie, Recombinant eiwitten, Precisiefermentatie

Onderafdeling

Food Quality and Design