Subhomepage - voorbeeldpagina

Onderzoeksresultaten hebben pas impact als ze in de maatschappij toepassing vinden. Daarom werkt Wageningen University & Research (WUR) intensief samen met bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties om die resultaten tot waarde te brengen. Daarvoor kunnen wij onze faciliteiten ter beschikking stellen, helpen we startups op weg, is de Wageningen Campus een bruisende broedplaats in ons domein en ontwikkelen wij passende oplossingen voor internationale vraagstukken.

Direct naar

Bachelor of science
Master of science
PhD
Opleidingen voor professionalsEvenementen en activiteiten

Benieuwd naar belangrijke informatie over studeren aan WUR en aankomende evenementen?

 • Online Bachelor Open Dag WUR

  Online Bachelor open dag

  Weet je al in welke richting je een studie wilt doen, maar heb je nog vragen? Of twijfel je misschien nog tussen verschillende richtingen? Kom dan naar de Bachelor Open Dag.

  aanmeld button

 • Meeloopdag WUR Campus

  1-op-1 meelopen

  Wil je zelf ervaren hoe het is om in Wageningen te studeren? Of heb je nog vragen over een opleiding of het studentenleven? Geef je dan op om online individueel mee te lopen met een student van Wageningen University & Research

  button opgeven

 • Online campus tour WUR

  Campustour Wageningen

  Ben jij van plan om in Wageningen te komen studeren? Maar wil je eerst nog even een kijkje komen nemen op onze campus om te zien of alles echt goed voelt? Dat kan!

  bekijk de mogelijkheden

WUR campus in de zomer

Waarom Wageningen?

De universiteit, onderdeel van Wageningen University & Research, biedt bachelors en masters onderwijs gericht op de thema's gezonde voeding en leefomgeving. Inhoud en kwaliteit van onderwijs staan voorop. Studenten hebben de universiteit gekozen tot Beste Universiteit, volgens de Keuzegids Universiteiten.

Internationaal karakter

Met 25% internationale studenten vanuit meer dan 100 verschillende landen, vind je in Wageningen een unieke open en internationale sfeer.

Daarnaast krijg je tijdens diverse onderdelen van je studie de kans om zelf naar het buitenland te gaan. Voorbeelden hiervan zijn internationale uitwisseling, stage of het volgen van een minor.

Hoog gewaardeerde universiteit

 • Beste universiteit van Nederland voor de zestiende keer op rij
 • Beste universiteit in de wereld op het gebied van Agricultuur & Bosbouw
 • Top 62 in de wereld volgens Times Higher Education

Campus

De WUR-campus is by far de mooiste van Nederland, de vijvers, de bomen, het gras, het lijkt wel alsof je in een grote achtertuin rondloopt. Naast het feit dat de gebouwen heel duurzaam zijn, is de Campus ook ruim opgezet waardoor je in de zomer lekker in het zonnetje kan relaxen met mede-studenten. In de winter kun je schaatsen op de bevroren vijvers. Wat wil je nog meer?

Verhalen van studenten

 • Hilmar Derksen

  Hilmar - student Biologie

  "Wageningen University & Research is een super gezellige, maar vooral hele persoonlijk universiteit. Je hebt veel contact met mede-studenten en de docenten."

  Lees Hilmar zijn hele verhaal

 • Sanderijn - student Voeding en Gezondheid

  "Ik woon in een heel gezellig studentenhuis met 9 meisjes in het centrum van Wageningen. Ik vind het hier geweldig, vooral als we met z'n allen naar de markt gaan om groenten en fruit te halen voor onze smoothie"
 • Plaats hier de afbeelding

  Card titel

  Card Inhoud