Cursus EU-beleid voor landbouw, voedsel en groen

Cursus

Cursus EU-beleid voor landbouw, voedsel en groen

Wilt u weten wat er speelt op het gebied van landbouw, voedsel en groen betreffende het Europees beleid? Deze 2-daagse cursus geeft inzicht in de actuele stand van zaken, verwachte ontwikkelingen en historische context van het EU-beleid, specifiek voor Nederland en Vlaanderen.

Organisator Wageningen Academy
Duur 2 dagen
Locatie Wageningen Campus

Deze cursus wordt begin 2021 weer aangeboden.
U kunt alvast interesse tonen:

Praktische informatie
Prijs indicatie € 1.495,- per persoon. Inclusief cursusmateriaal, koffie/thee/fris, lunches en diner op de eerste cursusdag.
Min/Max deelnemers 15 - 40
Beoordeling 4.6 (schaal 1 tot 5)

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor Nederlandse en Vlaamse beleidsmedewerkers, onderzoekers en personen afkomstig uit het bedrijfsleven die hun kennis op het gebied van het Europees beleid voor landbouw, voedsel en groen willen actualiseren en/of verdiepen. Mocht u twijfelen of u tot de doelgroep behoort of over de juiste voorkennis beschikt, neem dan gerust contact met ons op.

Waarom deze cursus volgen?

Na het volgen van deze cursus bent u weer volledig op de hoogte van de actuele stand van zaken van het EU-beleid voor landbouw, voedsel en groen in relatie tot Vlaanderen en Nederland. Daarnaast heeft u met diverse experts en andere deelnemers kunnen netwerken en sparren over prangende vraagstukken.

Programma en onderwerpen

Tijdens deze 2-daagse cursus zal er aandacht besteed worden aan een diversiteit aan onderwerpen, aangevuld met een rollenspel ter oefening. De onderwerpen worden door verschillende specialisten ingeleid, waarbij ruime gelegenheid zal zijn voor vragen. Een greep uit de lezingen;

  • Context en historie
  • Budgettaire kaders
  • De verschillende pijlers
  • Besluitvormingsprocessen
  • Handelsverdragen
  • Uitgelicht: Voedsel

Cursusleiders

De cursusleiders zijn Dr. ir. L. K. E. (Liesbeth) Dries, Wageningen University, Social Sciences en drs. F. (Frits) Thissen, voormalig Nederlandse Permanenten Vertegenwoordiging bij de EU (PV-EU).

Veelgestelde vragen

FAQ

Meer cursussen en trainingen

Agenda

Maatwerk

Nieuwsbrief

Aanmelden