Cursus EU-beleid voor landbouw, voedsel en groen

Cursus

Cursus EU-beleid voor landbouw, voedsel en groen

Wilt u weten wat er speelt op het gebied van landbouw, voedsel en groen betreffende het Europees beleid? Deze 2-daagse cursus geeft inzicht in de actuele stand van zaken, verwachte ontwikkelingen en historische context van het EU-beleid, specifiek voor Nederland en Vlaanderen.

Organisator Wageningen Academy
Registratie periode

di 1 januari 2019 tot vr 10 januari 2020

Datum

do 6 februari 2020 tot vr 7 februari 2020

Duur 2 dagen
Locatie location_type_wageningen_campus
Prijs € 1.495,00


Praktische informatie
Prijs Per persoon, inclusief cursusmateriaal, koffie/thee/fris, lunches en diner op de eerste cursusdag.
Registratie deadline 10 januari, of bij het bereiken van het maximaal aantal deelnemers.
Min/Max deelnemers 15 - 40
Beoordeling 4.6 (schaal 1 tot 5)


Programma en onderwerpen

Tijdens deze 2-daagse cursus zal er aandacht besteed worden aan een diversiteit aan onderwerpen, aangevuld met een rollenspel ter oefening. De onderwerpen worden door verschillende specialisten ingeleid, waarbij ruime gelegenheid zal zijn voor vragen. Een greep uit de lezingen;
- Context en historie
- Budgettaire kaders
- De verschillende pijlers
- Besluitvormingsprocessen
- Handelsverdragen
- Uitgelicht: Voedsel

Doelgroep

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor Nederlandse en Vlaamse beleidsmedewerkers, onderzoekers en personen afkomstig uit het bedrijfsleven die hun kennis op het gebied van het Europees beleid voor landbouw, voedsel en groen willen actualiseren en/of verdiepen. Mocht u twijfelen of u tot de doelgroep behoort of over de juiste voorkennis beschikt, neem dan gerust contact met ons op.

Resultaat

Na het volgen van deze cursus bent u weer volledig op de hoogte van de actuele stand van zaken van het EU-beleid voor landbouw, voedsel en groen in relatie tot Vlaanderen en Nederland. Daarnaast heeft u met diverse experts en andere deelnemers kunnen netwerken en sparren over prangende vraagstukken.

Cursusleiders

De cursusleiders zijn Dr. ir. L. K. E. (Liesbeth) Dris, Wageningen University, Social Sciences en drs. F. (Frits) Thissen, voormalig Nederlandse Permanenten Vertegenwoordiging bij de EU (PV-EU).

Veelgestelde vragen

> FAQ

Meer cursussen en trainingen

> Agenda

> Maatwerk