Cursus

Cursus EU-beleid voor landbouw, voedsel en groen

Wil je weten wat er speelt op het gebied van landbouw, voedsel en groen betreffende het Europees beleid? Deze 2-daagse cursus geeft inzicht in de actuele stand van zaken, verwachte ontwikkelingen en historische context van het EU-beleid, specifiek voor Nederland en Vlaanderen.

Organisator Wageningen Academy
Datum

do 3 februari 2022 tot vr 4 februari 2022

Duur 2 dagen
Format Op locatie
Credits Certificaat

Registratie deadline: 14 januari 2022
Direct aanmelden of download de brochure.

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor Nederlandse en Vlaamse beleidsmedewerkers, onderzoekers en personen werkzaam in het bedrijfsleven die hun kennis op het gebied van het Europees beleid voor landbouw, voedsel en groen willen actualiseren en verdiepen.

Waarom deze cursus volgen?

Na het volgen van deze cursus ben je weer volledig op de hoogte van de actuele stand van zaken van het EU-beleid voor landbouw, voedsel en groen in relatie tot Vlaanderen en Nederland. Daarnaast heb je met diverse experts en andere deelnemers kunnen netwerken en sparren over prangende vraagstukken.

Programma en onderwerpen

Tijdens deze cursus worden er diverse onderwerpen besproken, aangevuld met een rollenspel ter oefening. De onderwerpen worden door verschillende specialisten behandeld, waarbij ruime gelegenheid zal zijn voor vragen. Een greep uit de lezingen;

  • Context en historie
  • Budgettaire kaders
  • De verschillende pijlers
  • Besluitvormingsprocessen
  • Handelsverdragen
  • Uitgelicht: Voedsel

Cursusleiders

De cursusleiders zijn Dr. ir. L. K. E. (Liesbeth) Dries, Wageningen University, Social Sciences en drs. F. (Frits) Thissen, voormalig Nederlandse Permanenten Vertegenwoordiging bij de EU (PV-EU).

Meer informatie & aanmelden

Schrijf je hier in voor de cursus EU-beleid voor landbouw, voedsel en groen of download eerst de brochure. Vragen? Neem contact op met programmamanger Liesbeth Vallinga.