Product

Intensieve zomercursus Social Dutch 1 (face-to-face)

Ben je een buitenlandse student aan Wageningen University & Research en zou je graag in één week Nederlands willen leren spreken met jouw medestudenten en docenten, of een eenvoudig gesprek willen voeren met jouw buren? Wil je daarnaast ook iets leren over wat nu precies typisch Nederlands is, zowel binnen als buiten de muren van de universiteit? Dan is onze intensieve Social Dutch cursus echt iets voor je.

Doelgroep

De cursus is voor bachelor- en masterstudenten van Wageningen University & Research die nog geen of zeer geringe kennis van het Nederlands hebben en de taal snel willen leren.

Cursusniveau

Instapniveau: A0 (CEFR)
Eindniveau: Op weg naar A1 (CEFR)

Cursusinhoud

Tijdens deze cursus leer je in de Nederlands te communiceren in dagelijkse situaties.

Wat leer je tijdens deze cursus?

Na deze cursus kun je:

Na deze cursus ken je:

Grammatica is ondergeschikt aan communicatieve vaardigheden en woordenschat. Alleen de beginselen van de grammatica zoals zinsstructuur en werkwoordvervoegingen in de tegenwoordige en voltooid tegenwoordige tijd zullen worden behandeld.

Toelatingseisen

Voor Social Dutch 1 heb je geen voorkennis van het Nederlands nodig. Wil je zeker weten of deze cursus geschikt is voor jouw niveau en studiedoelen, neem dan contact op via into@wur.nl.

Is Duits je moedertaal? Dan bieden we je de mogelijkheid om meteen in te stromen in Social Dutch 2, onder de voorwaarde dat je van tevoren zelf hoofdstuk 1 t/m 5 van het cursusboek bestudeert.

Voordat de cursus begint krijgen alle deelnemers een zelfstudiepakket met opgaven die je op de cursus voorbereiden. Er wordt van alle deelnemers verwacht dat ze deze opgaven maken voordat de cursus begint. Het maken van de opgaven duurt ongeveer 1 uur.

Data en tijden

Cursus Dag Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Status
    Social Dutch 1 09.00-11.15 & 12.30-14.45 29 augustus 30 augustus 31 augustus 1 september 2 september volgeboekt
    Uitsluitend voor Exchange studenten: Intensieve cursus Social Dutch 1 groep E 10.30-12.45 & 14.00-16.15 29 augustus 30 augustus 31 augustus 1 september 2 september

Mocht de situatie aanleiding geven, dan kan het zijn dat de face-to-face cursus volledig online doorgaat.

Wil je deze cursus graag volgen, maar is hij volgeboekt of staat de gewenste startdatum er nog niet bij? Klik dan hier en wij laten het je weten als je je kunt inschrijven voor nieuwe data.

Je volgt de cursus bij ons op locatie: Forum, Wageningen Campus.

Aantal bijeenkomsten

De online zomercursus duurt 1 week. Je krijgt per dag 4,5 uur les. Twee keer per dag krijg je 2 uur en 15 minuten les.

Zelfstudie

In totaal 25 uur aan zelfstudie.

Cursusmateriaal

Start.nl deel 1 (2e druk 2017), ISBN: 9789046905661

Na registratie ontvang je tijdig meer informatie over de aanschaf van het cursusmateriaal.

Certificering

Je ontvangt een certificaat van Wageningen in'to Languages als je in minimaal 80% van de lessen aanwezig was.  Na deze cursus kun je doostromen naar Social Dutch 2.

Social Dutch 1 & 2, WUR Studenten gratis*
    Regulier tarief € 275,-

* De cursussen Social Dutch 1 & 2 zijn onderdeel van de Pilot gratis cursussen Social Dutch voor master- en bachelor studenten van Wageningen University & Research. De cursus is gratis voor studenten die 80% van de lessen (8 van de 10) aanwezig zijn geweest. Wanneer hieraan niet is voldaan ontvangt de student na afloop van de cursus een factuur van € 90,-.

De cursusprijs is exclusief het cursusmateriaal.