Studentinformatie

Uitgaan in Wageningen

Er zijn lekker veel cafés in Wageningen. Met name rondom het marktplein kun je er veel vinden. Twee van die cafés staan in de 'top-100 gezelligste cafés van Nederland': De Vlaamsche Reus en De Tijd. De Vlaamsche Reus, in de volksmond beter bekend als De Vlaam, is voor veel studenten een begrip en wordt daarom ook veel als stamkroeg gebruikt. Daarnaast hebben diverse studentenflats hun eigen flatkroeg, kun je dansen in de International Club of café Het Gat, quizen bij café De Doctor of poolen bij Infinity. Ben je op zoek naar een plek waar men enkel lokaal geproduceerde bieren tapt? Dan kun je terecht bij Café Rad van Wageningen, het proeflokaal van Brouwerij Wageningen. Kortom, je hoeft dus nooit lang te zoeken naar een fijne plek om een biertje te pakken. Er is voor elk wat wils: of je nu in een rustig café gezellig wat wilt kletsen, of dat je liever naar een danscafé gaat! De meeste cafés in de stad sluiten om 2 uur, de danscafés doen de deuren pas dicht om 4 uur. En bij de studentenverenigingen gaat het natuurlijk zo lang door als dat er mensen zijn.

Vergeet ook niet om een keer mee te doen aan de Palmintocht. Dat is een evenement dat elk jaar in november plaatsvindt. Voor weinig geld kun je de hele avond lang genieten van de eerste Palmbiertjes van het jaar in de verschillende kroegen in de stad. En wat te denken van de Blueskroegentocht in januari? Een driedaags festival met veel (gratis) bluesconcerten in tientallen cafés. Ook is er het Rhine Town Jazz festival, waarbij overal in de stad jazzbands op straat en in de cafés spelen. Maar het grootste evenement blijft toch wel het Bevrijdingsfestival op 5 mei.

Natuurlijk kun je ook naar de film: Wageningen heeft een filmhuis en een bioscoop, waar ook 3D films worden getoond. En er is de schouwburg Junushoff, voor bijvoorbeeld een avondje goed cabaret. Ook is er een Escape Room in Wageningen waarin je uitgedaagd wordt om samen met je vrienden binnen een uur te ontsnappen.

Wil je vooraf ergens een hapje eten, dan hoef je niet lang te zoeken. Er is keus genoeg: van eetcafe tot sterrenrestaurant met gerechten van over de hele wereld. Ook handig om te weten: goede koffie drink je bij Columbus of Villa Bloem en ijs haal je bij Cicuto.

Wil je op de hoogte blijven van alle feesten die in Wageningen worden georganiseerd? Houd dan de website WageningenUP in de gaten.