Product

Scientific Writing (online of face-to-face)

Hebt je moeite met het schrijven van goed gestructureerde zinnen en alinea’s? Krijg je maar geen goed lopende tekst, zelfs niet na talloze verbeteringen? Vraag je je af waarom jouw tekst zo moeilijk leesbaar is?

In deze praktische cursus leer je hoe je deze problemen kunt oplossen en hoe je een heldere en goed gestructureerde wetenschappelijke tekst schrijft. De cursus omvat hoorcolleges, klassikale oefeningen en discussies, en uitvoerige feedback op jouw teksten.

Deze cursus wordt aangeboden in samenwerking met de Wageningen Graduate schools (WGS).

Doelgroep

Promovendi en auteurs met weinig schrijfervaring die bezig zijn met het schrijven van een artikel of dissertatie (of daar binnenkort aan gaan beginnen). Deze cursus is niet geschikt voor promovendi die nog in de beginfase van hun PhD zitten en nog geen onderzoeksresultaten hebben en/of nog niet met het schrijfproces begonnen zijn. Het maximale aantal deelnemers per groep is 14.

Doelstellingen van de cursus

 • De cursist leert duidelijke, goed samenhangende teksten te schrijven
 • De cursist verkrijgt meer kennis over zinsopbouw en alinea-indeling
 • De cursist leert stijlfouten herkennen en verbeteren
 • De cursist leert gedachten bondig en pakkend te formuleren
 • De cursist verkrijgt meer inzicht in grammatica en interpunctie
 • De cursist leert eigen teksten zelfstandig te redigeren

Praktische informatie en studiepunten

Data en tijden

De cursus wordt 12 keer per jaar aangeboden. Kijk hieronder voor het actuele rooster.

Rooster PhD en Postdoc cursussen 2021

Rooster PhD en Postdoc cursussen 2022

Wil je deze cursus graag volgen, maar is hij volgeboekt of staat de gewenste startdatum er nog niet bij? Vul dan ons registratieformulier in om je aan te melden voor onze notificatielijst en zo op de hoogte te blijven van nieuwe data en inschrijfmogelijkheden.

Cursusmateriaal

Het cursusmateriaal wordt online beschikbaar gesteld. De kosten hiervoor zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

Certificaat

Om het certificaat van de cursus te verkrijgen moeten de cursisten aan onderstaande drie voorwaarden voldoen: (1) de eerste les bijwonen, (2), minstens 4 van de 5 resterende lessen bijwonen en (3) alle opdrachten op tijd ingeleverd hebben.

Cursusprijs

Gereduceerde prijs* € 328,-
Universiteits-/interne prijs** € 656,-
Externe prijs € 750,-

De prijs is inclusief studie- en cursusmateriaal.

* Wanneer heb je recht op de gereduceerde prijs?

 • Promovendi van Wageningen University & Research met een goedgekeurd Training and Supervision Plan (TSP) die ingeschreven staan bij een van de onderzoekscholen van Wageningen University (EPS, PE&RC, VLAG, WASS, WIAS, WIMEK).
 • Postdocs van Wageningen University & Research die ingeschreven staan bij een van de onderzoekscholen van Wageningen University.

** Wanneer heb je recht op de universiteits-/interne prijs?

 • Andere promovendi / postdocs en medewerkers van Wageningen University & Research.

Toelatingseisen

Om tot deze cursus te worden toegelaten, moet je een score halen van minimaal 70 op de Oxford Online Placement Test (klik hier om te kijken hoe je je kunt aanmelden) of een gelijkwaardige score op een andere internationale test:

 • Minimaal 6.5 op het IELTS-examen
 • Minimaal grade A op het FCE-examen (Cambridge)
 • Minimaal grade C op het CAE-examen (Cambridge)
 • Minimaal 87 op het TOEFL-examen (internet-based)
 • Een diploma van een Engelstalige Master wordt ook geaccepteerd.

Opzegtermijn

Je kunt je zonder bijkomende kosten afmelden voor de cursus tot vier weken voor aanvang van de cursus. Hierna zal het geldende tarief in rekening worden gebracht, tenzij je:

 • iemand kunt vinden die je plaats wil innemen in de cursus. Geef in dat geval naam en contactinformatie van deze persoon door aan de cursuscoördinator. In dit geval bedragen de kosten voor opzegging € 50,-.
 • een geldige reden hebt om je  af te melden voor de cursus (ziekte of een sterfgeval van een familielid van 1e of 2e graad). Dit geldt alleen voor promovendi en postdocs van Wageningen University & Research. In dit geval zal de gereduceerde prijs in rekening gebracht worden en verwachten we een e-mail van je supervisor/PI met de reden van afmelding.