Product of dienst

Social Dutch 3

De cursus Social Dutch 3 is een vervolg op de cursus Social Dutch 2 en is bedoeld voor buitenlandse studenten die al enige kennis van de Nederlande taal hebben.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor studenten met enige kennis van het Nederlands die zijn of haar Nederlandse taalvaardigheid verder wil verbeteren.

Niveau

  • Instapniveau: A1 (CEFR)
  • Eindniveau: A2 (CEFR)

Inhoud

Social Dutch 3 is een praktische cursus. De nadruk ligt op gesproken communicatie in het Nederlands. De onderwerpen gaan over het dagelijkse leven, bijvoorbeeld: onderwijs, werk en praten over het verleden & toekomstplannen. Daarnaast zal jouw woordenschat worden uitgebreid en zul je werken aan jouw luister- en leesvaardigheid. De basis van de grammatica wordt herhaald en uitgebreid naar een wat hoger niveau dan in deel 1 en 2, maar zal nog steeds ondergeschikt zijn aan communicatieve vaardigheden en woordenschat. De cursus wordt afgesloten met een korte toets.

Als je een voldoende haalt voor de SD 3-toets, krijg je een certificaat voor niveau A2 van het CEFR.

Opzet

Deze cursus bestaat uit 15 lessen. De bijeenkomsten duren 1,5 uur en worden twee keer per week ’s avonds gegeven. Daarnaast moe je rekening houden met 2 tot 3 uur zelfstudie per week om het gewenste niveau te behalen.
Bij 6 tot 9 inschrijvingen zal de cursus bestaan uit 12 in plaats van 15 lessen i.v.m. een kleinere groepsgrootte en het sneller kunnen doorlopen van de stof. 

Data en tijden

Social Dutch 3 wordt jaarlijks aangeboden in januari, april en september. De volgende ronde cursussen start in januari 2020.

Groep Startdatum Einddatum Lesdagen Tijden
Groep 3A 21 januari 2020 31 maart 2020 Dinsdag en donderdag 19.15 - 20.45 uur

Het complete rooster van Social Dutch inclusief alle lesdagen en tijden vind je hier.

Cursusmateriaal

De Opmaat, ISBN: 978-908-5067238

Dit boek is verkrijgbaar in de WUR-shop op de campus van Wageningen University & Research, in het Forumgebouw.

Let op: Indien je het boek tweedehands koopt, moet je rekening houden met 10 euro aan extra kosten voor het kopen van een inlogcode via de uitgeverij. Met de inlogcode krijg je toegang tot digitaal materiaal. Je hebt toegang nodig tot dit materiaal om huiswerkopdrachten te kunnen doen.

Als je een nieuw boek koopt dan is de inlogcode inbegrepen in de prijs van het boek.

Certificering en examen

Na het afronden van de cursus ontvang je een certificaat van Wageningen in’to Languages, mits je minimaal 80% van de lessen aanwezig bent geweest.
Wil je verder werken aan je taalvaardigheid? Je kunt doorstromen naar het volgende niveau, wanneer je het examen van deze cursus hebt behaald.
Als je het examen niet hebt gehaald is er een herkansingsmogelijkheid na de cursus. De kosten daarvan zijn 25 euro; dit bedrag is niet bij het cursusgeld inbegrepen.

Kosten

BSc/MSc WUR student € 90,-
  • Exclusief cursusmateriaal en herkansing.
  • Inclusief examen op de laatste cursusdag.
  • Je kunt bij ons alleen betalen met pin of creditcard.

Voorafgaand aan inschrijving

Voor Social Dutch deel 3 is enige voorkennis vereist. Als je over het certificaat beschikt waarop vermeld staat dat je geslaagd bent voor de toets van deel 2, zul je zonder intake-gesprek worden toegelaten tot deel 3. Studenten die wel voorkennis hebben van de Nederlandse taal maar niet beschikken over een certificaat, kunnen een afspraak maken voor een gesprek waarin zal worden vastgesteld welke cursus geschikt is.

Als je niet zeker weet of deze cursus geschikt is voor jouw niveau en studiedoelen, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons secretariaat voor een vrijblijvende afspraak met een van onze Nederlandse cursusadviseurs.