Product of dienst

Social Dutch 4

Deze cursus is bedoeld voor buitenlandse studenten die hun Nederlandse taalvaardigheid verder willen verhogen. De nadruk ligt op communicatie, maar er wordt ook aandacht besteed aan typisch Nederlandse gewoonten en gebruiken.

Inhoud

Het belangrijkste doel van deze cursus is om te leren communiceren in het Nederlands. Er wordt aandacht besteed aan alle vaardigheden: spreken, luisteren, lezen en schrijven. Vergeleken met de Social Dutch 1 t/m 3 cursussen wordt er meer tijd besteed aan grammatica, woordenschat en uitspraak. Lees- en schrijfvaardigheid worden vooral geoefend tijdens de zelfstudie-uren.

Niveau

Instapniveau: A2 (CEFR)

Eindniveau: Op weg naar B1 (CEFR)

Opzet

De cursus bestaat uit 15 lessen. De bijeenkomsten duren 1,5 uur en worden twee keer per week gegeven. Daarnaast moet u rekening houden met 3 tot 4 uur huiswerk per week om zo het gewenste niveau te bereiken.
Bij 6 tot 9 inschrijvingen zal de cursus bestaan uit 12 in plaats van 15 lessen i.v.m. een kleinere groepsgrootte en het sneller kunnen doorlopen van de stof. 

Data en tijden

Social Dutch 4 wordt jaarlijks aangeboden in januari, april en september.

Dag Startdatum Einddatum Tijd
Dinsdag & Donderdag 21 april 25 juni 19.15-20.45

Het complete rooster van Social Dutch inclusief alle lesdagen en tijden vind je hier.

Cursusmateriaal

  • De Sprong - Van NT2-niveau A2 naar B1
    ISBN: 9789461052872

Dit boek is verkrijgbaar in de WUR-shop op de campus van Wageningen University & Research, in het Forumgebouw.

Let op: Indien u het boek tweedehands koopt, moet u rekening houden met 10 euro aan extra kosten voor het kopen van een inlogcode via de uitgeverij. Met de inlogcode krijgt u toegang tot digitaal materiaal. U hebt toegang nodig tot dit materiaal om huiswerkopdrachten te kunnen doen.

Als u een nieuw boek koopt dan is de inlogcode inbegrepen in de prijs van het boek.

Certificering en examen

Na het afronden van de cursus ontvang je een certificaat van Wageningen in’to Languages, mits je minimaal 80% van de lessen aanwezig bent geweest.
Wil je verder werken aan je taalvaardigheid? Je kunt doorstromen naar het volgende niveau, wanneer je het examen van deze cursus hebt behaald.
Als je het examen niet hebt gehaald is er een herkansingsmogelijkheid na de cursus. De kosten daarvan zijn 25 euro; dit bedrag is niet bij het cursusgeld inbegrepen.

Kosten*

BSc/MSc WUR Studenten € 90,-

* exclusief cursus materiaal en herkansing
inclusief examen op de laatste cursusdag (les 15)

Voorafgaand aan inschrijving

Voor deze cursussen is voorkennis vereist. Als u over het certificaat beschikt waarop vermeld staat dat u geslaagd bent voor de toets van Social Dutch 3, zult u zonder intake-gesprek worden toegelaten tot Social Dutch 4. Studenten die wel voorkennis hebben van de Nederlandse taal maar niet beschikken over een certificaat, kunnen een afspraak maken voor een gesprek waarin zal worden vastgesteld welke cursus geschikt is.

Als u niet zeker weet of deze cursus geschikt is voor uw niveau en studiedoelen, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons secretariaat voor een vrijblijvende afspraak met een van onze Nederlandse cursusadviseurs.